Zinklijnen en visvinders

Zinklijnen en visvinders

Zaterdag 20 november 2021 ging de wekker alsof het een doordeweekse dag was. Dat doe ik wel vaker, zo zaterdag ochtend vroeg op om lekker een paar uurtjes met streamers te zwaaien, maar nooit eerder vanuit een Bellyboot. Spannend dus! Mijn verslag van de eerste jaarlijkse Bellyboot dag 2021.
Continue reading →

Posted by Olof Verheijen in Clubactiviteiten, 0 comments
Zeebaars garnaal

Zeebaars garnaal

Hier een leuk recept voor een zeebaars garnaal, gebonden door Wilfred.
Deze garnaal is al eens eerder op de club gebonden door Rene van Heezik, maar op verzoek hierbij nogmaals. Helaas is op dit moment de craft fur lastig te krijgen. Je kunt deze garnaal behalve in roze ook in andere kleuren maken zoals wit, grizzly en vast ook wel in chartreuse. Continue reading →

Posted by Olof Verheijen in Vliegbinden, 0 comments
Clubavond 2 augustus 2021

Clubavond 2 augustus 2021

Wat heerlijk als onze eigen barman Rene er is!
Met een select gezelschap werd een drankje gedaan, een mopvliegje gebonden en werd de schade opgemaakt van een stapel koffers op je hengel. Dat laatste is trouwens, voor diegenen die nog van plan zijn een nieuwe hengel te kopen, een erg goed excuus.
Daarna werd buiten op het veld door onze pro’s nog maar eens voorgedaan hoe je met zo min mogelijk moeite een lijn 25 meter weglegt.
Ondergetekende kreeg het voor elkaar om met de backcast een vlaggenmast te vangen.
Uiteindelijk kwam bij de laatste ronde de aap uit de mouw; de hackleplayers lijkt stiekem toch ook een beetje een motorclub…

Posted by Olof Verheijen in Clubactiviteiten, 0 comments
Agenda zomer 2021

Agenda zomer 2021

Beste leden,

Zoals jullie inmiddels hebben kunnen vernemen, zijn wij weer voorzichtig van start gegaan.
Een beetje onwennig, dat wel, maar ons clubhuis is weer open en inmiddels hebben we er alweer 2 avonden gebruik van gemaakt.
Een aantal van jullie hebben wij bij de BBQ al een boks (!) mogen geven of in ieder geval naar gezwaaid. Ook hebben wij voor een aantal van jullie nog een MonoMaster klaarliggen, vanaf nu op de club af te halen.
Hou de agenda in de gaten, wij hopen vanaf september weer wat activiteiten te kunnen organiseren. Uiteraard zijn alle suggesties welkom. Continue reading →

Posted by Olof Verheijen in Clubactiviteiten, 0 comments
Maandag 7 juni : BBQ

Maandag 7 juni : BBQ

Op maandag 7 juni van 19:00 tot 21:50 kunnen wij elkaar weer begroeten!

De barbecue gaat aan om 19:00, jullie hebben daar email over gehad. Lees deze, vooral ook wat betreft de geldende regels.

Tot dan!

 

Jullie bestuur.

 

Posted by Olof Verheijen in Clubactiviteiten, 0 comments
Licht aan het eind van de tunnel.

Licht aan het eind van de tunnel.

Beste Hackleplayers,

Hoe gezond zijn onze leden gebleven en hoe gezond is de club nog? Gelukkig zijn ons geen ernstige coronagevallen ter ore gekomen. Aan de kant van corona valt het dus waarschijnlijk wel mee in onze club. En tsja hoe gezond is onze club nog? Jullie hebben in de mail, de WhatsApp groep en op de site kunnen lezen over de snoek-competitie. Tot dusver zijn daar zo’n 8-10 leden actief in geweest. Dat zijn er niet te veel. Maar dan gaat het om vissen en niet om socializen of borrelen. Als het laatste weer kan zal het wel weer drukker worden…… Continue reading →

Posted by Rolf Zoutendijk in Clubactiviteiten, 0 comments
Nieuwe competitie

Nieuwe competitie

Dames en heren, met gepaste trots presenteren wij de nieuwe competitie.
Het Corona snoeken was wat ons betreft een succes en dus gaan we hetzelfde doen, maar dan niet op snoek… Continue reading →

Posted by Olof Verheijen in Clubactiviteiten, 0 comments
Coronasnoeken 2020/2021: einduitslag

Coronasnoeken 2020/2021: einduitslag

Beste leden,

De Hackleplayers in coronatijd
Corona houdt ons nu al ruim een jaar in een houtgreep. vanuit de overheid werden en worden ons nog steeds diverse maatregelen opgelegd. Allemaal bedoeld om iedereen in ons land een zo groot mogelijke kans te bieden op een lang en gezond leven. Maar het maakt ons als vereniging niet makkelijk om gezamenlijk wat te organiseren. Eerst mochten we  niet meer bij elkaar komen. Vervolgens onder de categorie buitensport wel samenkomen in de buitenlcht met in acht name van de anderhalve meter. Nou dat lukt wel op een enkele stekkenpezer na dan. Hierop volgde weer een verstrenging van de regels. En dan zijn er ook nog diverse nuances in de maatregelen. Pfff. het maakt het verenigingsleven er allemaal niet makkelijker op. Alleen al het bijhouden van de almaar veranderende regels en het interpreteren daarvan was bijna een dagtaak.

Maar voorop staat dat alle leden veilig mee kunnen doen aan activiteiten die we organiseren. Ik zag het somber in. er werd steeds minder mogelijk. Maar uiteindelijk hadden we toch een idee.

Coronasnoeken 
individueel vissen op snoek en een foto van je vangst opsturen als bewijs.
Om het speelveld wat eerlijker te maken zijn er 2 categorieën bedacht. snoeken gevangen vanaf de kant en snoeken gevangen vanuit de boot of de bellyboat.
Voor beide categorieën elke maand een prijs voor het grootste exemplaar. Wat het extra spannend maakt is dat de lengtes nog niet bekend werden gemaakt. Dit wordt nu pas gedaan bij de uitslag aan het einde van het seizoen.
Een hoofdprijs voor de grootste snoek per categorie. En een kleine prijs voor de maandwinnaars.

Was jouw inzending groot genoeg?
Is jouw snoek van 90cm gevangen vanaf de kant of die 104cm vanuit de bellyboat de grootste van het seizoen.
Vandaag gaan jullie het zien.
Er zijn in totaal 52 inzendingen binnengekomen. Hiervan zijn er 34 vanaf de kant gevangen en 18 vanuit de bellyboat. enkele leden stuurden kleinere snoeken in nadat ze al eerder een grotere snoek hadden ingezonden. deze dingen uiteraard niet mee voor een prijs maar leveren vaak wel mooie foto’s op. Bedankt voor het alsnog doorsturen ondanks dat ze niet groot genoeg waren voor een prijs.

Maar nu de einduitslag voor het Coronasnoeken

vanaf de kant.


Wilfred met een mooie snoek van 92cm

vanuit de bellyboat.

Cornelis met een ongelooflijke snoek van 121cm

De top 5 van het gehele seizoen

vanaf de kant

 1. Wilfred 92cm
 2. Roel 91cm
 3. Cornelis 90cm
 4. Mark 87cm
 5. Olof 86cm

vanuit de bellyboat

 1. Cornelis 121cm
 2. Arno 112cm
 3. Cornelis 110cm
 4. Roel 108cm
 5. Cornelis 108cm

De kleinste ingezonden snoek is van Marijke. 61cm lijkt klein. Maar als je niets instuurt doe je niet mee. Het zou maar de rest van de tijd dichtgevroren zijn. Dan kun je hiermee gewoon winnen. Marijke bedankt voor de inzending.

winnaars november

kant
Wilfred 92cm

bellyboat
Cornelis 121cm

Winnaars december

kant
Cornelis 77cm

bellyboat
Arno 95cm

Winnaars januari

kant
Cornelis 90cm

bellyboat
Roel 101cm

winnaars februari

kant
Roel 91cm

bellyboat
Arno 112cm

winnaars maart
kant
Wilfred 82cm

bellyboat
Arno 104cm

Los van de wedstrijd leverde dit evenement ook veel gesprekstof op in onze verenigingsapp via Whats app met de naam de Hackleplanners.
Als je ook graag mee wil praten of alleen maar mee wil lezen dan kun je aan Olof onze penningmeester vragen of hij je toe kan voegen. Maar ook handig als je eens wat af wil spreken.

De uitreiking van de prijzen
Tja hoe gaan we dat doen. het idee was om dit op een clubavond te doen. Maar dat was een te positieve gedachte. We kunnen namelijk nog steeds geen avonden organiseren. En het is tenslotte toch leuker dan dat ik de prijzen aan de deur kom brengen. Maar als de coronamaatregelen te lang duren dan maak ik met de winnaars een afspraak om de prijs te brengen.

Nu de maatregelen aanhouden ga ik nadenken over een nieuwe variant op dit thema. Binnenkort hoop ik jullie hierover verder te kunnen informeren.

Met vriendelijke groet,
Mark Pieterse namens het bestuur

Posted by Mark Pieterse in Clubactiviteiten, 0 comments
Coronasnoeken 2020/2021: februari

Coronasnoeken 2020/2021: februari

Beste leden,

Februari ligt inmiddels achter ons. Wat een maand zeg. De temperaturen varieerden tussen de -15 en +15 graden Celsius. Er kon zelfs een week geschaatst worden. Tja dat maakt het vliegvissen wel erg lastig. Maar gelukkig lag er niet de hele maand ijs op het water. En ook deze maand heb ik weer diverse inzendingen mogen ontvangen.

vanaf de kant:

 1. Roel
 2. Olof
 3. Robbert
 4. wilfred
 5. Cornelis

vanuit de (belly)boot

 1. Arno
 2. Cornelis
 3. Cornelis
 4. Cornelis
 5. Robbert

Roel en Arno gefeliciteerd. Ik leg voor jullie een prijs apart.

De laatste maand van het Coronasnoeken gaat in. Maart is typisch een periode waarin je op zoek moet gaan naar de snoek. Wordt het wat warmer dan liggen ze verzameld in het ondiepe om te paaien. Maar blijft het koud dan blijven ze wellicht nog wat dieper liggen. Een aantal heeft al een poging gewaagd waaronder ikzelf. Maar helaas zijn er nog geen vangsten gedaan.

Dames en heren succes!!!

Posted by Mark Pieterse in Clubactiviteiten, Vliegvissen, 0 comments
%d bloggers liken dit: