Agenda zomer 2021

Agenda zomer 2021

Beste leden,

Zoals jullie inmiddels hebben kunnen vernemen, zijn wij weer voorzichtig van start gegaan.
Een beetje onwennig, dat wel, maar ons clubhuis is weer open en inmiddels hebben we er alweer 2 avonden gebruik van gemaakt.
Een aantal van jullie hebben wij bij de BBQ al een boks (!) mogen geven of in ieder geval naar gezwaaid. Ook hebben wij voor een aantal van jullie nog een MonoMaster klaarliggen, vanaf nu op de club af te halen.
Hou de agenda in de gaten, wij hopen vanaf september weer wat activiteiten te kunnen organiseren. Uiteraard zijn alle suggesties welkom.

 

Planning zomervakantie

Wij kunnen in principe de hele zomer het clubhuis gebruiken.
Op dit moment zijn wij nog even aan het stoeien met de bezetting, zodra die helder is, zullen we de clubavonden in de agenda zetten.
Omdat wij vooraf niet weten hoeveel mensen wij mogen verwachten, is het lastig om bijvoorbeeld een clubavond met spreker te organiseren.
Neem dus je goede humeur, je bindspullen en je YouTube suggesties mee, dan kunnen we in ieder geval gezellig wat vliegen bouwen en een pilsje drinken.
Het is de bedoeling dat we in de zomer gaan werken met voorinschrijving. Als blijkt dat er weinig animo is, heeft het niet veel zin om clubavonden te organiseren.

 

ALV uitgesteld

Op maandag 21 juni j.l. was het de bedoeling om onze jaarlijkse algemene ledenvergadering te houden.
Dit hebben wij rijkelijk laat gecommuniceerd, waarvoor onze excuses. Daarnaast speelde het EK voetbal ons parten, kortom, de opkomst was te klein om de ALV te laten doorgaan.
Met de zomervakantie op komst is het verstandig gebleken om de ALV door te schuiven. Omdat er afgelopen jaar eigenlijk niet zoveel is veranderd vinden wij dat we de ALV kunnen verplaatsen naar 2022. Zijn er – bijvoorbeeld aan de hand van de rondgestuurde stukken – vragen of opmerkingen, stel deze dan gerust via email of schiet even iemand van het bestuur aan op een clubavond.

 

Een fijne zomer!
Namens het bestuur, Olof

Posted by Olof Verheijen in Clubactiviteiten, 0 comments
Maandag 7 juni : BBQ

Maandag 7 juni : BBQ

Op maandag 7 juni van 19:00 tot 21:50 kunnen wij elkaar weer begroeten!

De barbecue gaat aan om 19:00, jullie hebben daar email over gehad. Lees deze, vooral ook wat betreft de geldende regels.

Tot dan!

 

Jullie bestuur.

 

Posted by Olof Verheijen in Clubactiviteiten, 0 comments
Licht aan het eind van de tunnel.

Licht aan het eind van de tunnel.

Beste Hackleplayers,

Hoe gezond zijn onze leden gebleven en hoe gezond is de club nog? Gelukkig zijn ons geen ernstige coronagevallen ter ore gekomen. Aan de kant van corona valt het dus waarschijnlijk wel mee in onze club. En tsja hoe gezond is onze club nog? Jullie hebben in de mail, de WhatsApp groep en op de site kunnen lezen over de snoek-competitie. Tot dusver zijn daar zo’n 8-10 leden actief in geweest. Dat zijn er niet te veel. Maar dan gaat het om vissen en niet om socializen of borrelen. Als het laatste weer kan zal het wel weer drukker worden……

Voor de tijd tot aan dat borrelen hebben we de Karper, brasem en van alles wat competitie opgestart. Die loopt tot aan de eerste echte hackleplayers avond. We verwachten op basis van het openingsplan ergens half juni weer te kunnen opstarten. De eerste avond willen we vullen met een BBQ en de uitslag van de laatste competitie. Voor de BBQ geldt wel een voorinschrijving zodat het bestuur niet nog twee weken thuis aan het BBQ’en is.
De tweede avond willen we besteden aan een ALV waar het financieel verslag en een terugblik op de afgelopen tijd aan de orde zijn. Daarnaast willen we dan ook een loterij/veiling organiseren.

De andere activiteiten kunnen we de komende tijd nog invullen. Naast de komende twee avonden willen we dit keer in de zomer doordraaien voor gezellige avonden. Misschien met sprekers of bindactiviteiten, misschien ook om alleen de banden tussen de leden weer wat aan te halen.

Groet, namens jullie bestuur, Rolf Zoutendijk

Posted by Rolf Zoutendijk in Clubactiviteiten, 0 comments
Nieuwe competitie

Nieuwe competitie

Dames en heren, met gepaste trots presenteren wij de nieuwe competitie.
Het Corona snoeken was wat ons betreft een succes en dus gaan we hetzelfde doen, maar dan niet op snoek…

De spelregels:

Categorie 1: Karper (40cm+)

Vang een karper van tenminste 40cm, uiteraard met de vliegenhengel. Het maakt niet uit met welke vlieg.

Categorie 2: Brasem (40cm+)

Vang een brasem van tenminste 40cm, uiteraard met de vliegenhengel. Het maakt niet uit met welke vlieg.

Categorie 3: Overig

Iets anders gevangen? De 3 mooiste, grootste, indrukwekkendste vangsten winnen een prijs.

 

Hoe doe je mee?

 • Maak er een foto van. Bij voorkeur met een meetlintje erbij.
 • Stuur de foto per email naar secretaris@hackleplayers.nl . Zet je naam erbij en de grootte van de vangst.
 • Er is geen onderscheid tussen bellyboat, boot, vaste wal enzovoorts. Als het je vanuit een helikopter zou lukken, ook prima…
 • Alleen verse vis telt mee, dus een big van 3 jaar geleden insturen betekent dat je af bent.
 • De competitie loopt vanaf nu (12 mei) tot de heropening van het clubgebouw. Dat is op dit moment nog niet bepaald, maar wij hebben er goede hoop in dat hier binnenkort meer duidelijkheid over komt.
 • Hou je te allen tijde aan de richtlijnen van het RIVM. Het is (op dit moment) niet de bedoeling om in groepsverband te gaan vissen.

De prijzen

In elke categorie zijn 3 prijzen te winnen. Om de prijzen zoveel mogelijk onder alle deelnemers te verdelen, hebben wij besloten dat je per persoon maximaal 1 prijs per categorie kunt winnen.
Dus zelfs als Wilfred straks de hele sloot heeft leeggehengeld, dan maak je nog steeds kans… ;).

Voor categorie 1 en 2 worden de 3 grootste vissen beloond met een prijs.
Voor categorie 3 is dat net even anders. Daar gaat het een keer niet om de grootte, maar wij willen jullie daar op een van de eerste clubavonden over laten stemmen. Een publieksprijs dus.

 

Veel succes!

Het Bestuur

Posted by Olof Verheijen in Clubactiviteiten, 0 comments
Coronasnoeken 2020/2021: einduitslag

Coronasnoeken 2020/2021: einduitslag

Beste leden,

De Hackleplayers in coronatijd
Corona houdt ons nu al ruim een jaar in een houtgreep. vanuit de overheid werden en worden ons nog steeds diverse maatregelen opgelegd. Allemaal bedoeld om iedereen in ons land een zo groot mogelijke kans te bieden op een lang en gezond leven. Maar het maakt ons als vereniging niet makkelijk om gezamenlijk wat te organiseren. Eerst mochten we  niet meer bij elkaar komen. Vervolgens onder de categorie buitensport wel samenkomen in de buitenlcht met in acht name van de anderhalve meter. Nou dat lukt wel op een enkele stekkenpezer na dan. Hierop volgde weer een verstrenging van de regels. En dan zijn er ook nog diverse nuances in de maatregelen. Pfff. het maakt het verenigingsleven er allemaal niet makkelijker op. Alleen al het bijhouden van de almaar veranderende regels en het interpreteren daarvan was bijna een dagtaak.

Maar voorop staat dat alle leden veilig mee kunnen doen aan activiteiten die we organiseren. Ik zag het somber in. er werd steeds minder mogelijk. Maar uiteindelijk hadden we toch een idee.

Coronasnoeken 
individueel vissen op snoek en een foto van je vangst opsturen als bewijs.
Om het speelveld wat eerlijker te maken zijn er 2 categorieën bedacht. snoeken gevangen vanaf de kant en snoeken gevangen vanuit de boot of de bellyboat.
Voor beide categorieën elke maand een prijs voor het grootste exemplaar. Wat het extra spannend maakt is dat de lengtes nog niet bekend werden gemaakt. Dit wordt nu pas gedaan bij de uitslag aan het einde van het seizoen.
Een hoofdprijs voor de grootste snoek per categorie. En een kleine prijs voor de maandwinnaars.

Was jouw inzending groot genoeg?
Is jouw snoek van 90cm gevangen vanaf de kant of die 104cm vanuit de bellyboat de grootste van het seizoen.
Vandaag gaan jullie het zien.
Er zijn in totaal 52 inzendingen binnengekomen. Hiervan zijn er 34 vanaf de kant gevangen en 18 vanuit de bellyboat. enkele leden stuurden kleinere snoeken in nadat ze al eerder een grotere snoek hadden ingezonden. deze dingen uiteraard niet mee voor een prijs maar leveren vaak wel mooie foto’s op. Bedankt voor het alsnog doorsturen ondanks dat ze niet groot genoeg waren voor een prijs.

Maar nu de einduitslag voor het Coronasnoeken

vanaf de kant.


Wilfred met een mooie snoek van 92cm

vanuit de bellyboat.

Cornelis met een ongelooflijke snoek van 121cm

De top 5 van het gehele seizoen

vanaf de kant

 1. Wilfred 92cm
 2. Roel 91cm
 3. Cornelis 90cm
 4. Mark 87cm
 5. Olof 86cm

vanuit de bellyboat

 1. Cornelis 121cm
 2. Arno 112cm
 3. Cornelis 110cm
 4. Roel 108cm
 5. Cornelis 108cm

De kleinste ingezonden snoek is van Marijke. 61cm lijkt klein. Maar als je niets instuurt doe je niet mee. Het zou maar de rest van de tijd dichtgevroren zijn. Dan kun je hiermee gewoon winnen. Marijke bedankt voor de inzending.

winnaars november

kant
Wilfred 92cm

bellyboat
Cornelis 121cm

Winnaars december

kant
Cornelis 77cm

bellyboat
Arno 95cm

Winnaars januari

kant
Cornelis 90cm

bellyboat
Roel 101cm

winnaars februari

kant
Roel 91cm

bellyboat
Arno 112cm

winnaars maart
kant
Wilfred 82cm

bellyboat
Arno 104cm

Los van de wedstrijd leverde dit evenement ook veel gesprekstof op in onze verenigingsapp via Whats app met de naam de Hackleplanners.
Als je ook graag mee wil praten of alleen maar mee wil lezen dan kun je aan Olof onze penningmeester vragen of hij je toe kan voegen. Maar ook handig als je eens wat af wil spreken.

De uitreiking van de prijzen
Tja hoe gaan we dat doen. het idee was om dit op een clubavond te doen. Maar dat was een te positieve gedachte. We kunnen namelijk nog steeds geen avonden organiseren. En het is tenslotte toch leuker dan dat ik de prijzen aan de deur kom brengen. Maar als de coronamaatregelen te lang duren dan maak ik met de winnaars een afspraak om de prijs te brengen.

Nu de maatregelen aanhouden ga ik nadenken over een nieuwe variant op dit thema. Binnenkort hoop ik jullie hierover verder te kunnen informeren.

Met vriendelijke groet,
Mark Pieterse namens het bestuur

Posted by Mark Pieterse in Clubactiviteiten, 0 comments

Coronasnoeken 2020/2021: maart

Beste leden,

Maart ligt weer achter ons en dat betekend dat ik de uitslagen voor het coronasnoeken van maart bekend ga maken.

Maart stond in het teken van wind. het waaide vaak en de wind was stevig. Dit is terug te zien in de inzendingen. voor de (belly)boot categorie. Hiervoor heb ik maar 1 inzending mogen ontvangen. Gelukkig was het vissen vanaf de kant beter te doen. Hiervoor heb ik wel meerder inzendingen mogen ontvangen.

De top 5 vanaf de kant gevangen:

1 – Wilfred
2 – Cornelis
3 – Wilfred
4 – Wilfred
5 – Robbert

 

 

De inzending vanuit de bellyboat is van Arno

Wilfred en Arno van harte gefeliciteerd.

Posted by Mark Pieterse in Clubactiviteiten, 0 comments
Coronasnoeken 2020/2021: februari

Coronasnoeken 2020/2021: februari

Beste leden,

Februari ligt inmiddels achter ons. Wat een maand zeg. De temperaturen varieerden tussen de -15 en +15 graden Celsius. Er kon zelfs een week geschaatst worden. Tja dat maakt het vliegvissen wel erg lastig. Maar gelukkig lag er niet de hele maand ijs op het water. En ook deze maand heb ik weer diverse inzendingen mogen ontvangen.

vanaf de kant:

 1. Roel
 2. Olof
 3. Robbert
 4. wilfred
 5. Cornelis

vanuit de (belly)boot

 1. Arno
 2. Cornelis
 3. Cornelis
 4. Cornelis
 5. Robbert

Roel en Arno gefeliciteerd. Ik leg voor jullie een prijs apart.

De laatste maand van het Coronasnoeken gaat in. Maart is typisch een periode waarin je op zoek moet gaan naar de snoek. Wordt het wat warmer dan liggen ze verzameld in het ondiepe om te paaien. Maar blijft het koud dan blijven ze wellicht nog wat dieper liggen. Een aantal heeft al een poging gewaagd waaronder ikzelf. Maar helaas zijn er nog geen vangsten gedaan.

Dames en heren succes!!!

Posted by Mark Pieterse in Clubactiviteiten, Vliegvissen, 0 comments
Coronasnoeken 2020/2021: januari

Coronasnoeken 2020/2021: januari

Beste leden,

Januari ligt weer achter ons. Niet de makkelijkste maand om de platbekken aan de schubben te komen. Maar toch is het enkele ledenweer gelukt. En het zijn zeker niet de minste exemplaren.

Uitslag top 5 vanaf de kant gevangen:

 1. Cornelis
 2. Cornelis
 3. Cornelis
 4. Cornelis
 5. Olof, Roel, Cornelis

Uitslag top 2 vanuit de bellyboat gevangen

 1. Roel
 2. Arno

Cornelis en Roel kunnen weer rekenen op een aardigheidje.

Voor Februari zijn de eerste inzendingen ook al binnen. Maar dit zal ook wel een taaie maand worden nu de temperaturen hard dalen. Naar verwachting zal binnenkort het water gedomineerd worden door schaatsers. En als het water zo hard is dan is het lastig vliegvissen op snoek. Maar wie weet ligt daar in dat ene wak die dikke metersnoek wel op je te wachten.

Dames en heren Hackleplayers succes deze maand.

Met vriendelijke groet,
Mark Pieterse

Posted by Mark Pieterse in Clubactiviteiten, 0 comments
Coronasnoeken 2020/2021: december

Coronasnoeken 2020/2021: december

 

December 2020 is voorbij en dat betekent dat de uitslag van deze maand bekend is. Ik geef hieronder de top 5.

vanaf de kant:

 1. Cornelis
 2. Roel
 3. Cornelis
 4. Wilfred
 5. Cornelis

vanuit de (belly)boot

 1. Arno
 2. Cornelis
 3. Cornelis
 4. Roel
 5. Mark

De winnaars van december zijn Cornelis en Arno.

Van de penningmeester heb ik een bedrag gekregen om te besteden aan de prijzen voor het Coronasnoeken. Ik heb tijdens een mooie actie van een vliegviswinkel leuke prijzen besteld en om verzendkosten uit te sparen alles in 1 keer bij mij thuis laten bezorgen. Graag had ik iedere maand op de club een prijs uitgedeeld maar met de coronacijfers ging het helaas de verkeerde kant op.
De officiële prijsuitreiking vindt daarom voor alle maanden in één keer plaats in april. Ik hoop dat we dan ook gewoon weer samen kunnen komen in ons clubgebouw.

Omdat de wedstrijd nog tot en met maart duurt zijn er nog 6 prijzen te verdelen. 3x voor de grootste snoek vanaf de kant gevangen en 3x voor de grootste snoek vanuit de (belly)boot gevangen.

De eerste inzendingen voor de maand januari heb ik al mogen ontvangen. Het zijn flinke snoeken maar zeker niet zo groot dat ze niet te evenaren zijn. Op het moment is het wat kouder en de snoek is wat passiever maar zolang er geen ijs op het water ligt kan er gevist worden. Dus hup naar de waterkant vang die kanjer en stuur mij per mail (secretaris@hackleplayers.nl) een foto en de lengte van je vangst en maak ook kans op een leuke prijs.

Met vriendelijke groet,
Mark Pieterse

Posted by Mark Pieterse in Clubactiviteiten, 0 comments
Coronasnoeken 2020/2021: november

Coronasnoeken 2020/2021: november

Beste Hackleplayers

November is voorbij en dat betekent dat de uitslag van deze maand bekend gemaakt wordt.
De lengte vermeld ik er nog niet bij. Dit houdt het extra spannend voor de totale uitslag eind maart.

Ik kan jullie vermelden dat de lat zeer hoog ligt. zowel voor snoeken vanaf de kant gevangen als vanuit de (belly)boot.

Vanaf de kant gevangen:

 1. Wilfred
 2. Mark
 3. Cornelis
 4. Wilfred
 5. Marijke

Van uit de boot of bellyboat gevangen

 1. Cornelis
 2. Roel
 3. Cornelis
 4. Cornelis
 5. Mark

Er zijn deze maand nog meer snoeken gevangen. Ik heb in ieder geval nog een paar monstersnoeken van Arno gezien. Helaas zijn die niet ingezonden voor de wedstrijd.
Wilfred en Cornelis kunnen binnenkort een prijs op de mat verwachten. Gefeliciteerd heren met de eerste prijs.

Maar december is begonnen. nieuwe ronde nieuwe kansen. Stuur een foto van je vangst met meetlint op naar secretaris@hackleplayers.nl en maak kans op de maandprijs. Alle inzendingen dingen uiteraard mee voor de eindscore.

Met vriendelijke groet,
Mark Pieterse

Posted by Mark Pieterse in Clubactiviteiten, 0 comments
%d bloggers liken dit: