Het bestuur van de hackleplayers stelt zich voor

Mark Pieterse, secretaris

Ik vis al sinds ik op mijn vierde mijn zwemdiploma haalde. Net als velen ben ik begonnen met de bamboehengel in de “sloot om de hoek”. Hier ving ik mijn eerste voorns en zelfs een karper die meteen korte metten met mijn hengel maakte. Als troost kreeg ik van mijn ouders een echte holglas telescoophengel. Sindsdien was ik niet meer te houden. Al snel volgde een heuse werphengel. Met de pen op paling of met een blinkertje op baars en tot mijn grote schrik ook snoek. Sindsdien heb ik op van alles gevist in Nederland. Voorn, Brasem, snoek, snoekbaars, karper, enz. Ook het zoute was mij niet onbekend. Menig schar en tong hebben hun laatste reis mogen maken van Scheveningen naar de pan in Roelofarendsveen.

Sinds 2013 heb ik het vliegvissen ontdekt. Een wondere wereld van AFTMA ‘s, getaperde lijnen en veertjes gebonden op een haak. Op een basis cursus leerde ik de eerste beginselen van het werpen en binden en ik was meteen verkocht.
Sindsdien ben ik aan het uitvinden wat het vliegvissen allemaal te bieden heeft en heb ik al vele disciplines ontdekt.

Rolf Zoutendijk, bestuurslid algemeen met ICT als taak.

vergunning
Ik ben een “van alles wat” visser. Maar het leukst vind ik forelvissen met een licht hengeltje op kleinere rivieren. Een jaar of vier geleden ben ik weer begonnen met vliegvissen (en vliegbinden). Toen ben ik ook lid geworden van de Hackleplayers en heb daar leuke mensen ontmoet waarmee ik graag ga vissen. Een forel meenemen om op te eten vind ik geen doodzonde. Eigenlijk vind ik het normaler om vis te vangen om hem op te eten dan alleen voor het plezier van het vangen…. Dat zal niet iedereen me in dank afnemen…..  Mijn speciale ICT taak houdt verband met het feit dat ik lang in de ICT heb gewerkt en daardoor ook redelijk handig ben met websites end dergelijke. Heb je vragen over vissen in Duitsland of de website: schiet me dan even aan op een verenigingsavond of stel je vraag met het contactformulier.

Olof Verheijen, penningmeester

Ik ben Olof, geboren en getogen Leiderdorper, getrouwd en vader van 2 zoons.
Fijnmechanisch instrumentmaker, drummer, programmeur en sinds 2018 ook vliegvisser.

Dankzij mijn jongste zoon Lukas heb ik het vissen opnieuw ontdekt. Ik heb in mijn jeugd enorm veel aan de sloot gezeten maar ergens is dat toen opgehouden.
Omdat het ‘ambacht’ vliegvissen mij erg aansprak, maar er op het eerste gezicht een heleboel bij komt kijken, leek het mij verstandig om eerst eens wat kennis op te doen. Welke spullen heb je nou nodig, waarom lukt het niet maar stort die vlieg steeds 2 meter voor mij in het gras? Kortom, wie legt het eens uit en doet het eens voor. Zo zijn wij eind 2018 een avond bij de Hackleplayers gaan rondsnuffelen.
Al snel bleek dat het een wereld op zich is dat vliegvissen. En vergeet vooral vliegbinden niet. Van haakje 26 tot enorme snoekstreamers, drijvend, zinkend, je kunt het zo gek niet bedenken of iemand heeft het al eens om een haak geknoopt en in het water gesmeten.

Inmiddels een kleine 2 jaar later is mijn zoon afgehaakt (de playstation heeft het gewonnen), maar heb ik mij met veel plezier aangesloten bij de vereniging. Ik loop ‘s avonds graag een uurtje de polder in, zolang het daglicht dat toestaat. Ik betrap mijzelf erop dat ik elke maand wel weer een veertje zus en een dubbing zo aanschaf, want volgens Davie McPhail had ik toch echt seals fur in claret nodig…

Mart Helfenstein, voorzitter


Ik ben Mart Helfensteijn Geb 03-02-1952 in Leiden.
Op 8 jarige leeftijd mijn eerste bamboe hengeltje gekocht in de Jan Vossensteeg,en 4 jaar later mijn eerste werphengel bij Henk Theunissen op het Levendaal.
Ik heb 48 jaar in de lijsten en kunst gewerkt,waarvan 30 jaar als zelfstandig ondernemer.
Sinds ik gestopt ben met werken in 2014 heb ik weer tijd voor mijn hobby’s motorrijden, zeilen en vissen.

In Leiderdorp waar ik ben gaan wonen in 2012 ben ik regelmatig vliegvisser tegen gekomen aan het water, een fascinerende sport. De Hackleplayers is voor mij een goede leerschool met enthousiaste mensen wat mij zeer aanspreekt.
Nu ben ik dagelijks te vinden langs het water,en de gezellige club avonden.

Tight Lines.