Het bestuur van de hackleplayers stelt zich voor

Mark Pieterse secretaris

Ik vis al sinds ik op mijn vierde mijn zwemdiploma haalde. Net als velen ben ik begonnen met de bamboehengel in de “sloot om de hoek”. Hier ving ik mijn eerste voorns en zelfs een karper die meteen korte metten met mijn hengel maakte. Als troost kreeg ik van mijn ouders een echte holglas telescoophengel. Sindsdien was ik niet meer te houden. Al snel volgde een heuse werphengel. Met de pen op paling of met een blinkertje op baars en tot mijn grote schrik ook snoek. Sindsdien heb ik op van alles gevist in Nederland. Voorn, Brasem, snoek, snoekbaars, karper, enz. Ook het zoute was mij niet onbekend. Menig schar en tong hebben hun laatste reis mogen maken van Scheveningen naar de pan in Roelofarendsveen.

Sinds 2013 heb ik het vliegvissen ontdekt. Een wondere wereld van AFTMA ‘s, getaperde lijnen en veertjes gebonden op een haak. Op een basis cursus leerde ik de eerste beginselen van het werpen en binden en ik was meteen verkocht.
Sindsdien ben ik aan het uitvinden wat het vliegvissen allemaal te bieden heeft en heb ik al vele disciplines ontdekt.

 

vergunning

Rolf Zoutendijk, bestuurslid algemeen met ICT als taak.

Ik ben een “van alles wat” visser. Maar het leukst vind ik forelvissen met een licht hengeltje op kleinere rivieren. Een jaar of vier geleden ben ik weer begonnen met vliegvissen (en vliegbinden). Toen ben ik ook lid geworden van de Hackleplayers en heb daar leuke mensen ontmoet waarmee ik graag ga vissen. Een forel meenemen om op te eten vind ik geen doodzonde. Eigenlijk vind ik het normaler om vis te vangen om hem op te eten dan alleen voor het plezier van het vangen…. Dat zal niet iedereen me in dank afnemen…..  Mijn speciale ICT taak houdt verband met het feit dat ik lang in de ICT heb gewerkt en daardoor ook redelijk handig ben met websites end dergelijke. Heb je vragen over vissen in Duitsland of de website: schiet me dan even aan op een verenigingsavond of stel je vraag met het contactformulier.

 

Roel Bruijn, penningmeester

Ik ben 31 jaar en werkzaam als adviseur water, met name gericht op de (grond)water problematiek in het stedelijk gebied.  Al vroeg begonnen met de ‘standaard’ visserij in polder en stadswateren, “van bamboestok naar spinhengel”. Nu al bijna 15 jaar vliegvissen als voornaamst beoefende tak binnen de hengelsport, al laat ik af en toe graag nog een aasvis ronddoberen…Vis vooral op de echte rovers, vanwege de agressie van de ‘take’ en grootte/sterkte van deze soorten (snoek en zeebaars met name, in het verleden tevens forel op Oostvoorne). Indien mogelijk graag vanuit de bellyboot, voor het gericht afvissen van stekken en de extra dimensie tijdens de dril. Uiteraard gaat op reis altijd een hengeltje mee om de buitenlandse rovers achter de schubben aan te zitten!! Met als huidig favorieten de pollak in Noorwegen en de baby tarpon in Suriname. Mocht je vragen hebben over de visserij en/of financiële zaken van de club (contributie o.i.d.) kan je via het contactformulier met mij contact opnemen.

Mart Helfenstein, voorzitter
Ik ben Mart Helfensteijn Geb 03-02-1952 in Leiden.
Op 8 jarige leeftijd mijn eerste bamboe hengeltje gekocht in de Jan Vossensteeg,en 4 jaar later mijn eerste werphengel bij Henk Theunissen op het Levendaal.
Ik heb 48 jaar in de lijsten en kunst gewerkt,waarvan 30 jaar als zelfstandig ondernemer.
Sinds ik gestopt ben met werken in 2014 heb ik weer tijd voor mijn hobby’s motorrijden, zeilen en vissen.
In Leiderdorp waar ik ben gaan wonen in 2012 ben ik regelmatig vliegvisser tegen gekomen aan het water, een fascinerende sport. De Hackleplayers is voor mij een goede leerschool met enthousiaste mensen wat mij zeer aanspreekt.
Nu ben ik dagelijks te vinden langs het water,en de gezellige club avonden.

Tight Lines.