Het bestuur van de hackleplayers stelt zich voor

Wilfred Molenkamp, voorzitter

Hoi allemaal, graag stel ik mij via deze weg even voor als persoon en vliegvisser. Ik ben Wilfred Molenkamp 53 jaar ,getrouwd met Esther en heb 2 dochters. In het dagelijks leven verdien ik de kost bij de gemeente Voorschoten als toezichthouder, wat inhoudt dat ik mij bezig houd met de controle van aannemers die voor de gemeente werken in de buitenruimte bv kabels en leidingen- boomprojecten-civiele werken en een maai en sloot bestek. Verder ben ik ook betrokken bij alle evenementen en doe de afhandeling van klachten en daarnaast ook nog de gladheidsbestrijding.
Dus als je je afvraagt waarom staat hij nu weer te vissen op een doordeweekse werkdag dan is er ergens in het weekend of avond gewerkt of een overuur gemaakt. Nu iets over mijn grote hobby of passie vliegvissen, wat zo’n 25 jaar geleden begon. Ik vis al heel mijn leven wat natuurlijk begon als kleine jongen in de Merenwijk aan de stinksloot met een Ondex spinner op baars wat uitgroeide tot een fervent kunstaas visser op snoek. Maar ik wilde de snoek op een andere manier benaderen en dat was mijn eerste vliegvishengel een # 9 van Rozemeijer waar ik mijn eerste snoek mee ving. Toen begon de verslaving en werd een #5 aangeschaft en de eerste trip naar de Lenne in Duitsland werd gepland waar er maar liefst 1 forel werd gevangen. In de tijd zonder internet werden verschillende winkels zoals Sedge in Wassenaar en Rein in Delft bezocht en werd info opgedaan ,hetzelfde gelde voor het werpen en binden, alles ontdekte je zelf of werd toen veel geholpen door de oude leden van onze club waar ik ook al snel lid van werd. Nu na 25 jaar en vele vistrips verder zoals : zeeforel in Denemarken – Slovenië – Duitse rivieren en heel veel meters maken in Nederland kan ik wel van mezelf zegen dat ik een redelijke vliegvissers ben. Wat maakt voor mij vliegvissen nu zo aantrekkelijk : de mooie materialen die er inmiddels verkrijgbaar zijn , de vriendschappen en het samen vissen ( thanks Eelco en Ton ) in de prachtige natuur onder genot van een hapje en drankje Natuurlijk de prachtige aanbeten en vangsten van diverse vissoorten waarin je alles zelf doet van werpen ,eigen vliegen binden en het uitzoeken van stekken. Zijn er nog wensen? Natuurlijk, ooit eens een trip maken naar New Zealand of Patagonië om daar op forel te vissen. Maar een keer een echt grote zeeforel in de Scandinavische landen lijkt me ook wel wat. Of heel veel snoeken vangen orderbegeleiding van een vis gids van een bekend you tube kanaal. Voor nu genoeg verteld over mijzelf, graag kletsen we verder op de club of langs de waterkant.

Olof Verheijen, penningmeester

Ik ben Olof, geboren en getogen Leiderdorper, getrouwd en vader van 2 zoons.
Fijnmechanisch instrumentmaker, drummer, programmeur en sinds 2018 ook vliegvisser.

Ik heb in mijn jeugd enorm veel aan de sloot gezeten. De vader van een vriend van mij deed aan vliegvissen en – zo bleek later- was een van de oprichters van de Hackleplayers. Ik vond het geweldig, maar het is er toen nooit van gekomen.

Dankzij mijn jongste zoon heb ik het vissen opnieuw ontdekt, ‘s avonds een uurtje langs de oude Rijn, met een worm en een dobber, en toen … hij wilde ook wel eens vliegvissen.
Omdat het ‘ambacht’ vliegvissen mij erg aansprak, maar er op het eerste gezicht een heleboel bij komt kijken, leek het mij verstandig om eerst eens wat kennis op te doen. Welke spullen heb je nou nodig, waarom lukt het niet maar stort die vlieg steeds 2 meter voor mij in het gras? Kortom, wie legt het eens uit en doet het eens voor. Zo zijn wij eind 2018 een avond bij de Hackleplayers gaan rondsnuffelen.
Al snel bleek dat het een wereld op zich is dat vliegvissen. En vergeet vooral vliegbinden niet. Van haakje 26 tot enorme snoekstreamers, drijvend, zinkend, je kunt het zo gek niet bedenken of iemand heeft het al eens om een haak geknoopt en in het water gesmeten.

Inmiddels heb ik mij dan ook met veel plezier aangesloten bij de vereniging. Ik loop ‘s avonds graag een uurtje de polder in, zolang het daglicht dat toestaat. Is er ergens een uurtje over, dan zit ik achter mijn vise/vice en bind ik vliegen. Ik betrap mijzelf erop dat ik elke maand wel weer een veertje zus en een dubbing zo aanschaf, want volgens Davie McPhail had ik toch echt seals fur in claret nodig…

Waar het begon met voorntjes vangen op een eenvoudige ‘adams’, vis ik inmiddels met de vliegenhengel ook op karper, ga ik achter de roofvis aan in de bellyboat en rij ik graag een paar keer per jaar naar Duitsland voor een paar dagen forel, vlagzalm en barbeel vissen op stromend water. Uiteraard met zelfgebouwde vliegen en streamers.

secretaris

Vacature

vice-voorzitter

Vacature