Het bestuur van de hackleplayers stelt zich voor

rob

Rob Lut, secretaris

Het liefst ben ik buiten aan het spelen: wandelen en vissen. Vissen doe ik vooral, zeker negen van de tien keer,  met de vliegenhengel, maar voor spinnen op snoek of baars trek ik mijn neus niet op, evenmin voor karperen met een pennetje, brasemen met een brasem- of swingtiphengel en ruisvoornen met een vlokhengel.

In Nederland bij voorkeur in kleiner water, zoals polders, vaarten en plasjes. In het buitenland zoek ik stromend water op, en dat mag best wat groter zijn. Dus kleinere riviertjes als Kyll, Wenne, Dourbie, Savinja, maar ook grotere rivieren als Sava, Tarn, Moldau, Glomma. Favoriete vissen zijn bruine forel, vlagzalm en beekridder.

 

vergunning

Rolf Zoutendijk, bestuurslid algemeen met ICT als taak.

Ik ben een “van alles wat” visser. Maar het leukst vind ik forelvissen met een licht hengeltje op kleinere rivieren. Een jaar of vier geleden ben ik weer begonnen met vliegvissen (en vliegbinden). Toen ben ik ook lid geworden van de Hackleplayers en heb daar leuke mensen ontmoet waarmee ik graag ga vissen. Een forel meenemen om op te eten vind ik geen doodzonde. Eigenlijk vind ik het normaler om vis te vangen om hem op te eten dan alleen voor het plezier van het vangen…. Dat zal niet iedereen me in dank afnemen…..  Mijn speciale ICT taak houdt verband met het feit dat ik lang in de ICT heb gewerkt en daardoor ook redelijk handig ben met websites end dergelijke. Heb je vragen over vissen in Duitsland of de website: schiet me dan even aan op een verenigingsavond of stel je vraag met het contactformulier.

 

Roel Bruijn, penningmeester

Ik ben 31 jaar en werkzaam als adviseur water, met name gericht op de (grond)water problematiek in het stedelijk gebied.  Al vroeg begonnen met de ‘standaard’ visserij in polder en stadswateren, “van bamboestok naar spinhengel”. Nu al bijna 15 jaar vliegvissen als voornaamst beoefende tak binnen de hengelsport, al laat ik af en toe graag nog een aasvis ronddoberen…Vis vooral op de echte rovers, vanwege de agressie van de ‘take’ en grootte/sterkte van deze soorten (snoek en zeebaars met name, in het verleden tevens forel op Oostvoorne). Indien mogelijk graag vanuit de bellyboot, voor het gericht afvissen van stekken en de extra dimensie tijdens de dril. Uiteraard gaat op reis altijd een hengeltje mee om de buitenlandse rovers achter de schubben aan te zitten!! Met als huidig favorieten de pollak in Noorwegen en de baby tarpon in Suriname. Mocht je vragen hebben over de visserij en/of financiële zaken van de club (contributie o.i.d.) kan je via het contactformulier met mij contact opnemen.

Wilfred Molenkamp, voorzitter

vissen denemarken 2010 005Ik ben Wilfred Molenkamp geboren in 13-1-1970 te Leiden, samenwonend en ik heb 2 prachtige dochters van 11 en 17 jaar. Ik ben werkzaam bij de Gemeente Voorschoten als medewerker van de bos- en bomenploeg. Ik vis eigenlijk al heel mijn leven. Ik ben begonnen met het vissen in de stinksloot in de Merenwijk. Later is dat uitgebreid met het kunstaasvissen op diverse roofvissen en vanaf 1999 heb ik het vliegvissen ontdekt. Eerst op snoek met een #9 en steeds lichter gaan vissen, dus eigenlijk andersom.  Op een gegeven moment ben ik lid geworden van de Hackleplayers omdat je wat meer  van een hobby wilt weten, zoals het binden van vliegen en het beter leren werpen. Nu jaren later ben ik zelfs voorzitter van deze erg leuke vereniging wat ik met veel plezier doe en mij energie geeft om mensen iets te leren en dingen te organiseren. Met het vliegvissen heb ik veel meegemaakt. Ik heb diverse trips gemaakt naar Duitsland om te vissen op forel. Ook ben ik naar Denemarken geweest om te vissen op zeeforel. In ons eigen land vind ik het leukst om te vliegvissen op snoek en fint. Op Lanzarote heb ik zelfs harder gevangen aan de vliegenhengel. Een wens van mij is om nog eens een zalm te vangen in IJsland of Rusland. Blijven dromen dus.

Tight Lines.