Met in de hoofdrol:
Mark, Olof, Jaap-Willem, Tjebbe, Nick, Rob, Bert, Rolf en Marijke.
Zendscheid:
Na wat logistiek gerommel van, hoe, waar, hoe laat en met wie, zijn we ongeveer 5:00 uur weggereden vanuit Alphen.
Het uiteindelijke doel om het ‘netje ‘nat te hebben vóór 10:00 uur werd door de meesten wel gehaald.

Rob, Rolf en Bert hadden al kwartier gemaakt in het Fishbach Tourraum, een idyllisch appartement in Hotel Haus Kylltal. Bij de meeste onder ons welbekend.
Triest om te zien dat Haus Kylltal op dit moment echt in een slechte staat is.
Eigenaar Bruno, beter bekend als de ‘Burgemeester’, is door ziekte weinig aanwezig en alles draaide onder zijn bezielende leiding. Wel was hij af en toe aanwezig voor een praatje. Bruno beterschap.
Anne, zijn Poolse steun en toeverlaat, runde de tent.
De uitgifte van een Fischereischein inschrijven, de bar, het ontbijt, en eventueel avondeten werd door haar geregeld.
Dag 1 – donderdag 15 mei:
En na een paar uurtjes gevist te hebben (en gevangen) was het dan ook fijn om in het hotel restaurant aan te schuiven voor een stevige maaltijd vergezeld met de nodige Bitburgers en rode wijn.


De heren in het torenkamertje hadden al boodschapjes gedaan en hadden een pizza in de oven staan.
Iedereen had vis. Helaas tel ik nooit maar was tevreden over mijn vangsten. Tegen de avond werd het helemaal een geweldige sport om de rijzende forellen te verleiden met een droge vlieg. Ze kwamen in grote getalen, klein, groot, bruin en regenboog forellen. Dikke pret!
Er was goed uitgezet in Zendscheid, dat was wel te merken.
Het werd laat. Sommigen hadden zelfs een zaklantaarn nodig om heelhuids aan de kant te komen.
Dag 2 – vrijdag 16 mei:
Het plan werd al bij het ontbijt gemaakt: uitgebreid lunchen zodat je nog tot laat door kan vissen.
Dus vroeg naar het water en grote hoeveelheden forellen, barbeel (Mark en Olof) en een kopvoorn werden netjes in het netje gewipt.






Rob en Marijke zijn gaan wandelen richting Kyllburg en hadden het plan om met de rest van de posse mee terug te rijden.
Het werd een prachtige wandeling met mooie vergezichten en uitzicht op de Kyll die je in de diepte rustig zag meanderen. Na een kleine 10 km waren zij precies op tijd op het terras van het pittoreske restaurant.
Lunch werd traditioneel gereserveerd om 13:00 uur in Pizzeria ‘Bella Italia’ Kyllburg. Aanschuiven en smikkelen.

Ook was Nick gearriveerd en samen met Nick DE splinternieuwe waadschoenen van Tjebbe, nu was zijn nieuwe set compleet en begon ook voor hem het waad avontuur.

Na de lunch direct weer vissen, en vangen! Het water was ineens wel een heel stuk troebeler geworden, waarschijnlijk was er stroomopwaarts iets aan de hand.
Jaap-Willem en ik zijn nog boodschapjes gaan doen voor de BBQ, want in de avond komen de verhalen en het bekende visserslatijn. De nazit is zeker zo belangrijk.
De BBQ op het dakterras flink opgestookt met resthout en oud meubilair van het Hotel.
Het was nog laat onrustig.


Dag 3 – Zaterdag 17 mei:


Tijdstip voor het ontbijt was 8:00 uur.
Maar wat waren we aangenaam verrast dat Olof zijn ware barista skills liet zien. Nog voor het ontbijt hadden we een echte koffie. Zeg het maar, hij had alles bij zich en bracht het tot aan de ‘balkon deur’. Een betere start van de dag kon eigenlijk niet, Dank hiervoor.
De zaterdag nog veel uurtjes gevist, geluncht bij Zur Krone en in de avond de restjes opgebrand of gegeten.
Dag 4 – Zondag 18 mei:
Helaas aan al het goede komt een einde. Inpakken, uitchecken en afscheid nemen van Hotel Kylltal. Stilletjes hoop ik volgend jaar hier weer heen te kunnen want een bijzondere plek is het zeker.
Al mijn vismaatje wil ik bedanken voor het leuke lange weekend vol gezelligheid, goede vangsten en mooie verhalen.
Tot volgende keer, Marijke
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.