Vanavond op het programma een Flycasting demonstratie van de heren Sepp Fuchs en Bas de Bruin, Master Flycasting Instructors van http://www.modernflycasting.nl/ en beiden lid van het Vision worldteam.

Even leek het erop dat wij genoegen moesten nemen met een digitale presentatie, maar als Mart zegt dat het om 20:00 droog wordt…
Dus toen het precies op tijd ophield met regenen lieten deze heren op ons vers gemaaide werpveld zien waarom ze Masters zijn.
Onder het oog van zo’n 20 leden werden er worpen gemaakt waar de gemiddelde vliegvisser alleen maar van kan dromen. Tot aan de backing vlogen de lijnen je om de oren, zonder moeite werden er vliegen (zonder haak voor deze demo) tot op de centimeter geplaatst, en als dat dan om een hoek moet dan is dat ook geen enkel probleem.
Indrukwekkend en vermakelijk!

Daarnaast namen de heren ook ruim de tijd om onze leden individueel werples te geven, voor zowel de beginnende vliegvissers – waaronder ikzelf – als ook de gevorderden zeer waardevol.

Na de demo werd er binnen onder het genot van een drankje met frituursels nagepraat en ook daar wederom veel bruikbare informatie.
Geen poespas, gewoon praktische dingen om het vliegvissen naar een hoger niveau te krijgen. En natuurlijk mooie verhalen over Tarpon, bonefish en meer.

Sepp & Bas bedankt, hopelijk tot een volgende keer.


Geef een reactie