Zaterdag 7 december was het eindelijk zover. Er moest gevist worden op snoek met de bellyboat op groot water. Van tevoren was er een groepsapp aangemaakt waarin we elkaar voorstellen deden voor de te bevissen wateren. Er werden alvast wat foto’s gedeeld van gevangen snoeken en ook onze sponsor de Hotspot deed als roofvis specialist een duit in het zakje door een mooie stek te delen.

Uiteindelijk viel de keuze op de randmeren.

om kwart voor negen verzamelden we op de eerste stek. Een haven en sluis in het Eemmeer. Deze stek bleek een goede keuze. Al snel had Roel de eerste snoek geland. Geen grote maar we waren van de nul af. Al snel volgde Arno met ook een snoekje. Deze werd al snel opgevolgd door een mooie dame van 96cm. Tegen de tijd dat ik bij Roel aansloot voor de sluisdeuren was ik net te laat om de monstersnoekbaars te zien die hij net had teruggezet. Een kasteel van ook al 96cm. Tegen deze tijd begonnen onze magen wat te knorren. Dus terug peddelen naar de auto’s. Op de terugweg vingen Roel en Martijn beide nog een snoek.
Wat een begin van de snoekdag met 4 man 5 snoeken en 1 snoekbaars en dat nog voor de lunch.

Roel verzorgde de lunch. Heerlijke broodjes met worst. En met een volle maag vertrokken we naar de volgende stek. Vorig jaar leverde deze stek nog 2 snoeken maar vandaag leek het uitgestorven. Na enig overleg besloten we het voor gezien te houden. Het zou tenslotte al snel donker worden en dan wil je zeker niet meer in je bellyboat op een groot water zitten.

al met al een zeer geslaagde visdag.

Mark Pieterse

1 comment

Cornelis Van Leeuwen

Voor herhaling vatbaar..dan hoop ik er wel bij te kunnen zijn.

Geef een reactie