Vliegvissen in Thüringen

Hyppo Wanders heeft altijd een goed en onderhoudend verhaal. Zo ook de clubavond van 25-11-19. Eigenlijk zou hij iets komen vertellen over het “lezen” van stilstaand water. Maar ja daar kwam iets tussen en dus ging hij over op plan B. Dat was geen slecht plan: van alles over het vissen in Thüringen. Dat ligt net iets verder dan het Sauerland of de Eiffel. Maar het is ook wat minder bekend.

Thüringen is ook wat preisgünstiger dan de Eiffel of het Sauerland. Dagkaarten vanaf €10 en hotelovernachtingen vanaf € 25,-. Dat zal wel komen doordat het in de voormalige DDR ligt. Het leven is er wat rustiger en goedkoper. Veel rivieren hebben van oudsher en nog steeds een redelijk/goed bestand aan vlagzalm. Voordat we de info over vergunningen en rivieren geven eerst nog wat tips voor het vissen op onze mooie salmoniden.

1 Ze houden van koud zuurstofrijk water. Dat vind je het beste in en vlak na stroomversnellingen.

2 Forel (en ook vlagzalm) is schuw en houdt niet van direkt zonlicht. Zoek ze op in schaduwplekken.

3 Ga op zoek naar plekken waar bijvoorbeeld veel insecten in het water kunnen vallen door de wind.

4 Vergeet de nimfen en wooly buggers niet. Hyppo heeft eens een jaar met vrijwel alleen nimfen en wooly buggers gevist. En dat is logischerwijze een goed advies, al zijn er ook mensen die de droge vlieg een veel warmer hart toedragen. Maar forel vindt zo’n 70-80% van zijn voedsel onder water en niet van de oppervlakte. Dussss…..

En dan de praktische info. De plaatsen Geisa, Meiningen, Stadtilm en Weimar zijn de revue gepasseerd. En onder andere de rivieren, Ulster, Geisa, Ilm, Saale, Schmalkalde zijn besproken.

Van Ulster vind je hieronder ook de verkoopadressen van de vergunningen.

 

 

Voor de rest kun je veel adressen (soms verouderd) vinden op:

Dus dames/heren: Petri Heil in Thüringen!

 

Geef een reactie