Een avondje binden met foam

Wilfred heeft een avondje zijn enthousiasme gedeeld. Deze keer voor het binden met foam. Diverse modellen passeerden de revue: de grasshopper, een miertje, en een fantasievlieg die geen vlieg is. De grasshopper had een mooie extended body gemaakt op een stopnaald. Het moertje was een wonder van eenvoud. Twee mooie bultjes van zwart foam en een hackletje in het midden. Met een toefje anthron zou dit mooie miertje ook voor de wat minder zienden onder ons goed zichtbaar blijven op een afstandje.

Maar de verrassingsvlieg was het simpelst. Een haakje 10/12 waarop in het midden een stukje foam is ingebonden en verder NIETS. Het doel van deze vlieg is om de vissen die altijd op de beetverklikker bijten als je aan het nimfen bent te foppen. Het is een beetverklikker met haak…. Dus verlengen met een lusje of zo om je nimf met tippet aan te hangen.

Hieronder wat sfeerfotos van een leuke avond. Wilfred bedankt!

 

 

1 comment

Leuke avond.
Bedankt Wilfred

Geef een reactie