Voor de derde keer een geslaagd weekend, met redelijk tot overdreven warm weer. Er waren twee echte beginners mee, Jan (nog geen lid, een vriend van Robert) en Martijn. Zij hebben alle twee gevangen. Sterker, iedereen heeft gevangen. Martijn is wel een echte doorzetter en een goede visser, hij had in totaal twintig forellen. Dat had hij in België nog niet meegemaakt.

En dat iedereen heeft gevangen betekent dat Robert regelmatig zijn visje ving. Marjolein heeft vanaf de kant ook goed gevangen. Marjolein kon door een soort blessure niet goed waden en heeft een aantal mooie plekken gevonden om van de kant te vissen. Marijke heeft ook redelijk gevangen, maar of ze zo tevreden was als vorig jaar, dát weet ik niet. Ook Mart heeft het naar zijn zin gehad. Rob heeft veel geëxperimenteerd met een vorm van nimfen waarbij de nimf met een monofil wordt gecontroleerd. Dus geen vliegenlijn uit het topoog. Op die manier kan je zeer direct contact houden met de nimf. Er is wel een lange hengel voor nodig met een beetje topactie. Als ik het tenminste allemaal goed begrepen heb.

 

 

Ook Nick is met dit soort zaken aan het spelen geweest. En heeft daarmee een hele mooie barbeel lang bezig gehouden. En andersom natuurlijk. Hij glom helemaal toen hij het kwam vertellen. Ron heeft dit keer niet zoveel geluk gehad, Terwijl hij wel een lieftallige assistente aan de waterkant had. Zelf ben ik tevreden weer naar huis gegaan. Een stuk of zes echt mooie forellen gevangen en natuurlijk de nodige puberale vis.

Tsja en naast dat vissen zijn er natuurlijk nog andere dingen gedaan. Zoals daar zijn: ouwehoeren, drinken, barbecueën (Robert en consorten), diepvrieshamburgers ongekend laten krimpen, eten in het hotel en in Kyllburg bij de Italiaan. Kortom het is weer voor herhaling vatbaar. Ik denk dat we het geen beginners weekend meer moeten noemen. Beginners hebben natuurlijk wel voorrang en kunnen wat extra aandacht krijgen als ze daarom vragen. Maar eigenlijk is het gewoon een leuk weekend voor een stuk of tien Hackleplayers  aan de Kyll. Volgend jaar weer?

Het absolute hilarische hoogtepunt van het weekend was de demo van een knoop doorRob Lut. Elk normaal mens zou daar een stukje touw voor nemen, zoniet heer Lut, die gebruikt spaghetti…..

 

 

Rolf

 

 

Geef een reactie