Mosterd na de vergadering

Dat kun je wel zeggen, een stukje over onze algemene ledenvergadering van 18 februari schrijven in eind maart. En toch is het nuttig om er weer even aandacht aan te besteden.

Het was natuurlijk weer een gezellige avond met 24 gezellige hackleplayers.Er waren drankjes en bitterballen. Er was een presentatie van Mark over water en oeverplanten in de diverse biotopen, inclusief een overhoring van de plantenkennis. Dat zijn de punten over de avond in totaal.

Wat betreft het officiële gedeelte zijn een paar punten voor het bestuur, en voor de leden, van belang om het komende verenigingsjaar in de gaten te houden:

  • het gastheerschap voor een potentieel lid of een gastspreker die zich meld op een clubavond.
  • er mogen wel meer visactiviteiten zijn.
  • er wordt verschillend gedacht over het delen van vistips en visstekken. Dat betekent dat degenen die hier positief over zijn wat “geholpen” zouden kunnen worden door het bestuur.
  • er zou een rooster gemaakt kunnen worden voor de bardienst zodat niet alleen het bestuur hiervoor opdraait. (overigens lof voor nieuwe locatie erg mooi vindt met veel visgelegenheid in de omgeving)
  • een voorstel over een betere indeling van de ruimte bij de eindejaar veiling.
  • het sluiten van de bar tijdens een lezing omdat de zaal erg gehorig is.

We zullen als bestuur proberen deze punten op te volgen.

Vervolgens heeft Mark een mooi verhaal gehouden over de verschillende biotopen van onze vissen. Onderstaand plaatje geeft daarvan een globaal overzicht. (Nederland zit in de brasemzone)

Ook gaf hij aan dat elke soort zijn eigen plek heeft. Voedselrijkdom of schaarste en droog of nat zijn daarbij heel bepalend voor de vraag welke planten je waar vind.

Tot slot was er een kleine “quizz” met planten die wij in onze polders vinden:

Zwanenbloem

Dotterbloem

Grote Lisdodde

En kroos, kroos en nog eens kroos.

De hele presentatie is te vinden via deze link.

Mark bedankt voor je leuke verhaal!

 

Geef een antwoord