Snoekdag

Afgelopen zaterdag was het weer zover. De jaarlijkse snoekdag van de Hackleplayers.
Op een koude en gure ochtend met een strenge oostenwind werden we verwelkomt bij boerderij het Geertje in Zoeterwoude. Jawel dezelfde plek waar we afgelopen jaar nog succesvol op snoek hebben gevist. Blijkbaar hadden we ons vorig jaar goed gedragen want we mochten koffie komen drinken in de kantine en niet in het kippenhok waar we afgelopen jaar zaten. Ook de vergunningen waren geregeld.

 

Na de koffie vol goede moed op weg naar de snoeken. Hoe anders dachten de snoeken er over. Te koud, te guur, de oostenwind of stonden ze gewoon niet “aan”. Wie zal het zeggen. Maar bij terugkomst voor een warme kom snert bleken er maar 2 snoeken gevangen te zijn. Richard meldde nog dat hij waarschijnlijk een aanbeet heeft gehad. Maar dat kan net zo goed een takkenvis geweest zijn.

 

Omdat de omstandigheden zo ongunstig waren hielden velen het voor gezien na de lunch. Uiteindelijk bleef alleen jullie secretaris nog over. Tot 4 uur heeft hij het uitgehouden en is toen bevroren huiswaarts gekeerd. De enige reden dat hij het zo lang had volgehouden is dat hi op lj direct na de lunch nog een snoek ving. Helaas bleef het daarbij.

Al met al zijn er toch nog 3 snoeken gevangen.
Maar wie de bokaal dit jaar op de schoorsteenmantel mag zetten blijft nog even geheim. Op de clubavond maandag 3 december zal de bokaal worden uitgereikt.

Geef een reactie