Werpen een serieuze aangelegenheid en Dennis Kaptein heeft een serieus certificaat behaald

Dieren werpen jongen, sommige mensen werpen vliegen…………. En dat laatste  is een serieuze aangelegenheid voor mens en vis. Bij goed werpen is de vis eerder de pineut. Voor mensen is het zo serieus dat er zelfs examens in worden afgenomen.

Tot voor kort nam ik een werpcertificaat niet zo serieus. De verandering is door twee dingen gekomen:  1 een clinic in Slovenië en 2 het bijwonen van het examen werpcertificaat van de VNV. De clinic leerde mij dat ik werpen toch echt serieuzer moet  nemen wil ik meer gaan vangen. De examendag van de VNV was het tweede waardoor ik het serieuzer zal gaan aanpakken.  De dingen die je daarvoor moet kunnen zouden mij toch echt nog wel geholpen hebben in Slovenië. De eisen kun je vinden op :

http://www.vnv.nu/index1.php?id=2&cat=4805fc24e77d2&page_id=55e80ca848fe4

Maar dit bericht gaat niet over mij. Het gaat over ons lid Dennis Kapteijn die examen deed én slaagde met vlag en wimpel.

Een impressie van het examen van Dennis

 

In de afgelopen maanden heeft hij voor het certificaat geoefend en les gehad. Het gaat daarbij om rust en beheersing.  Rust om bij elke lengte van de lijn het goede ritme te vinden en beheersing om alle verschillende beweging gecoördineerd uit te voeren. Dat vergt instructie en oefening.  Instructie kun je krijgen op de club, onder andere van Rob Lut. Mail hem, bel hem, schiet hem aan en jullie kunnen een afspraak maken. Bij de VNV zijn er diverse cursussen (VNV opleidingen) en ook bij Groot Rotterdam (Werpcursussen vliegvissen regio Rotterdam 2019

). Voor 2019 lukt logischerwijs niet meer. Maar in 2020 zijn er zeker weer nieuwe cursussen

 

Rob Lut heeft Dennis in Rotterdam bezig gezien en zag in hem de ideale opvolger. Dennis gaat dus ook het instructeursexamen doen. Dan kan ook hij jullie de weg wijzen bij het werpen.

 

Dennis proficiat en succes bij het instructeursexamen.

 

 

 

Geef een reactie