Een weekeinde naar de Kyll

Wodka bij de forel

Toen Robert s morgens met een alcoholtester naar buiten kwam begreep ik hoe het kwam dat ik op Rolfs verzoek was ingegaan om een verslagje te schrijven over het weekend van 25 en 26mei 2018 naar de Kyll in Duitsland.

Ik ben pas sinds kort bezig met vissen, specifiek  vliegvissen. Via Marijke Visscher ben ik lid geworden van de Hackleplayers. Zodoende kon ik mee naar Duitsland waar clinics gegeven zouden worden. Marijke  en ik zijn vrijdag ochtend al om half zeven vertrokken naar Duitsland. Na het halen van de visvergunning voor 5 jaar in Gerolstein kwamen we bijtijds aan in Zendscheid. Waar we al snel naar de waterkant gingen om te vissen.

Wat heb ik veel meer geleerd. De meivlieg vloog rond, ik weet nu hoe dat eruit ziet; wanneer een nymph of een droge vlieg te gebruiken. Rolf heeft mij de rolworp geleerd. 100 keer gedaan.  En het gaat steeds beter. En de Rolf methode om je visje makkelijk te onthaken.

Je vis meteen in het water schoonmaken als je het wil meenemen. Ik heb 1 vis mee naar huis genomen. De rest was te klein. Maar die ene was erg lekker, veel beter dan de vissen uit Bernisse. Ook was ik erg blij dat ik een waadstok bij me had. Dat heeft wel een nat pak gescheeld. Ik geloof dat dat voor menigeen gold.

En wat een super leuk stekje is het in Zendheid. Het sprookjesachtige hotel, maar dan wel van Doornroosje.  Alle kamers waren verschillend. Modern of ouderwets. Trappetje op en trappetje af. Kruip door en sluip door. Het vertrouwen van de mensen. ( ik stuur u de rekening wel toe). De ouderwetse manier van het uitschrijven van de dagvergunningen. Maar je liep van het hotel wel zo naar de Kyll. Dus na een snel ontbijt snel vissen. Tussen de middag warm eten en even rusten. En om 4 uur weer in het water tot zonsondergang. Ik heb ontzettend genoten van het weekend.

 

 

Geef een reactie