De koning te rijk.

 

Dat was ons jeugdlid Martijn afgelopen zondag 6 mei. Toen vierden de Hackleplayers hun 25 jarig bestaan. De oprichting was dus 6 mei 1993. Toen was Martijn nog lang niet geboren. Maar vijfentwintig jaar geleden zaten een paar jonge goddelijke vliegvissers bij elkaar en dachten, we maken er een club van. Nu stonden een van de oprichters, niet meer zo jong maar nog steeds goddelijk, en de jonge Martijn naast elkaar aan de vijver om er net uitgezette forellen uit te vissen.  Misschien staat een, dan nog steeds wel jonge, Martijn over vijfentwintig jaar wel  weer bij een feest van de Hackleplayers.

Maar waarom was Martijn nu de koning te rijk? Ten eerste omdat hij bijna de Trofee had gewonnen door zeven mooie forellen te vangen. Hij was niet van zijn plek op de steiger weg te branden! Ten tweede omdat hij van veel Hackleplayers mooie spullen heeft gekregen voor het vliegvissen. Ten derde omdat het voor hem een geheel verzorgde reis was. Hij werd immers keurig van huis opgehaald en weer teruggebracht door Mark, onze secretaris. Martijn we hopen dat je nog veel leuke jaren bij de Hackleplayers mag doorbrengen.

De dag begon met ontvangst met koffie en een praatje door de scheidend voorzitter en de huidige voorzitter. Alle deelnemers kregen een mooie bamboe vliegendoos met het embleem van de Hackleplayers als aandenken.

De vangsten waren sterk afhankelijk van de plek waar de mensen stonden. Aan de linkerkant in de volle zon stonden, zaten de mensen , toch wel een beetje in de prut te vissen. Maar aan de andere kant op de steiger(tjes) werd aardig tot goed gevangen. Hele grote van over een kilo tot een handzamer eenpersoonsformaat.

Een drankje ging er met het warme weer daarna wel  in. Jullie verslaggever kreeg zijn fototoestel weer terug van Marjolein. Dat was zeer raadselachtig zomaar in haar tas terechtgekomen…. De Trofee werd aan Robert overhandigd . Het is een heel mooi bronzen beeld van een vliegvisser die een vis staat te scheppen.  Ton bedankt voor het regelen van die trofee. Het bestuur zal zich beraden hoe we deze trofee gaan inzetten.  

De nieuwe voorzitter gaf tenslotte nog een presentje aan de oude voorzitter als waardering voor de vele jaren dat hij de club heeft geleid. Wilfred bedankt! Het Chinees buffet  was prima. Buiten dat lost and found fototoestel geen wanklank te horen.

Wilfred, Dennis en Ton bedankt voor het organiseren van de mooie dag.  Jullie hebben voor een prima locatie, veel forellen, een goed  buffet en uitstekend weer gezorgd.

 

 

Deze slideshow vereist JavaScript.

1 comment

Het was inderdaad een zeer gezellige dag en hierbij complimenten aan de commissie die het allemaal weer voor elkaar had gekregen! Er werd leuk gevangen door de steigervissers en het Chinees buffet was voortreffelijk. Tenslotte ook nog dank voor het 25 jarige kadootje. Prachtig bamboo vliegendoos.
Goede reportage Rolf.
Groet
Nick

Geef een reactie