Catskill vliegen

Dinsdagavond zijn we weer een stuk wijzer geworden op het gebied van Amerikaanse droge vliegen. De nieuwe Engelse rage van vissen met een droge in plaats van een natte vlieg bleef ook in de States niet onopgemerkt, maar de vliegen die guru Frederick Halford naar Theodore Gordon (van de ‘Gordon Quill’, inderdaad) stuurde bleken totaal ongeschikt te zijn voor het woelige en snelstromende water van het Catskill gebied. Dus werden er vliegen ontworpen die wél aan de eisen voldeden. Weer een hoop bijgeleerd van Jay Lee, die na zijn interessante inleiding nog demonstreerde hoe je dat soort vliegen moet binden.

Er waren minstens twintig man op afgekomen, die een stuk wijzer en deels ook vrolijker,na enkele uren huiswaarts gingen.

Kortom, het was weer een zeer geslaagde, leerzame en gezellige avond bij De Hackleplayers.

 

Jay, nogmaals bedankt!

 

Rob

Geef een antwoord