Jay Lee weer bij de Hackleplayers

Afgelopen dinsdag was Jay Lee voor de tweede keer bij ons te gast. Van de vorige keer herinneren we ons zijn heldere uiteenzetting van de beginselen van het werpen. We zijn toen een hoop wijzer geworden over hengels, lijnen en werptechniek.

Jay liet ons nu zien ook een meester in het binden te zijn. Hij zou voor/met ons een Humpy binden, maar eerst vertelde hij ons het een en ander over hertenhaar, waar het voor het eerst gebruikt werd, voor welke typen vliegen en welke eisen er aan goed bruikbaar hertenhaar gesteld worden.

Als je op de Duitse jacht-en visserijbeurs in München met je Humpy de eerste prijs in de wacht sleept en met een foto van zo’n vlieg in een boek van ‘niemand minder dan’ Ken Sawada te zien bent, ben je echt wel een topbinder.

Dat een goed geproportioneerde Humpy geen eenvoudige vlieg is om te binden is ons wel heel duidelijk geworden. Jay demonstreerde zijn vakmanschap ook nog eens met de nodige humor en relativering. Een inspannende (voor onze twee meebinders) en ontspannende  avond (voor de anderen) is het daardoor zeker geworden.

Erg jammer dat de opkomst met elf man wat tegenviel en … dat onze Grote Binders er niet bij waren. Dat had nog wat vuurwerk kunnen opleveren.

Jay kondigde aan in de toekomst nog wel eens te komen binden bij ons. We kijken er nu al naar uit!

 

Rob

3 comments

[…] jaar was Jay Lee bij ons in februari. ( zie verslag )  Als ik me niet vergis heeft hij toen ook een prachtige Humpy […]

Nog een kleine rectificatie: EWF is geen jacht- en visserijbeurs, zoals ik dacht,

maar de grootste vliegvisbeurs van Europa

http://www.erlebniswelt-fliegenfischen.de/index.php/en/

De prijsuitreiking van de Duitse bindkampioenschappen vindt hier plaats.

Rob

Geef een reactie