Allemaal vis gevangen tijdens de clinic aan de Kyll

De “clinic” aan de Kyll was een succes!! Beter weer dan verwacht. Iedereen een hoop bijgeleerd. En.. iedereen heeft redelijk tot goed gevangen. Mart was echt spekkoper, zijn eerste forel op de vliegenhengel was een regenboog van 40 cm.

Rob, Nick en jullie verslaggever  kwamen donderdagmiddag aan om de vissen voor te bereiden op de komst van Marijke, Ron en Mart. Het was uitermate gezellig tot soms een aardig eindje in de nacht. Zowel in het hotel als in Kyllburg hebben we lekker gegeten en gedronken.

Het belangrijkste was natuurlijk wél het vissen. Aan de waterkant werd het nodige verteld over de plek waar je vis kunt verwachten en waar je het beste met een droge vlieg, een gesopte vlieg, of een nimf kunt vissen. Iedereen kreeg de nodige werptips en vistips. De favoriete vlieg bleek de Peute. De vis leek aan de oppervlakte niet erg actief maar voor een Peute kwamen ze soms zelfs het water uit. Die vliegen werden dan ook bijgebonden. De vissen liggen nu eenmaal ónder de bomen aan de overkant en de vliegen vaak ín de bomen aan de overkant.

Het hele verhaal is zeker voor herhaling vatbaar. We waren met drie ervaren mensen op drie mensen die voor het eerst aan stromend water stonden. Het was goed te doen op dit gevarieerde stukje rivier in Zendscheid. Zes tot zeven mensen is een goed aantal.

Rob, Nick en Rolf zijn trots op de nieuwelingen. Een kleine selectie uit de foto’s:

 

6 comments

Mooie foto’s, mooi resultaat. Het blijkt maar weer eens, dat de HP’ers niet alleen aan de bar vangen, maar ook in de praktijk!! Gefeliciteerd en een dikke pluim voor de organisatie!

Je lijkt Trump wel….

Die laatste foto is van meester Rob die, op z’n Duits, sokken met sandalen droeg…

Die foto is illegaal, want niet genomen tijdens het officiële persmoment.

Leuk om te vernemen dat er door iedereen is gevangen.
Zeker voor de leden die nog nooit op stromend water hebben gevist.

Geef een reactie