Hoe was het in Aarlanderveen?

We hebben als club niet altijd mazzel met onze visdagen. Ze zijn moordgezellig en de kroeg verdient ook bestig aan ons maar vangen is toch vaak een ander verhaal.  En het landschap en het water zijn ontzettend mooi in Aarlanderveen zoals jullie op bijgaande foto’s kunnen zien. Maar vangen?

Zou het komen omdat we met tig man aan de waterkant staan? Nee, want we hadden ons in eerste instantie keurig over vijf plekken een kilometer uit elkaar verspreid.

Zou het komen doordat we altijd op het verkeerde moment vissen? Nee want de dag er voor en er na wordt wel  goed gevangen, ……  zegt de uitbater van het café…….

Zou het komen omdat de schrijver van dit verhaal er bij is? Nee want ook op dagen dat ik er niet bij ben gaat het vaak niet geweldig. Kijk, dat ik zelf niet vang vind ik niet zo’n probleem, dat ben ik gewend, maar een mannetje of vijftien die op een zondag bij elkaar komen om gezamenlijk een leuke dag te hebben en dan heel weinig vangen vind ik minder.

We schrijven als club een prijsvraag uit wie het antwoord weet op de vraag waarom we op clubdagen niet bijster veel vangen. Degene die het beste antwoord geeft krijgt een mooie prijs op de eindejaarsveiling/tombola.

En we laten de leden democratisch beslissen welke data we voor onze snoekdag en nimfdag  nemen het komende jaar. Als het dan weer niet goed gaat worden diegenen die de betreffende dag hebben voorgesteld veroordeeld tot elk een rondje aan het eind van de dag. Eens kijken of we dan meer mensen krijgen die aan het eind van de dag nog even napraten……

Of we verloten een gratis voetreis naar Tibet om die monniken te vragen wanneer we het beste kunnen gaan vissen..

Geef een reactie