Hengels, lijnen, werpen.

Gisteravond was de eerste clubavond na het begin van de zomertijd. Er kon dus lekker geworpen worden, want de grasmat lag er prima bij, de zon scheen en er stond vrijwel geen wind. Onze gastspreker gooide een mooi lijntje met zijn Scott viertje, en vertelde al doende waar het op aankomt bij het werpen met een vliegenhengel.

Tegen half negen was iedereen – dat scheelde inderdaad niet zoveel, we waren met bijna dertig man, waaronder twee nieuwe leden – wel zo’n beetje in de kantine en kon Jay Lee met zijn presentatie beginnen.

Een hecht doortimmerd verhaal, met goede afbeeldingen geïllustreerd, zo kunnen we het wel samenvatten. Voor de meesten van ons zaten er wel een paar eye-openers in. We hebben van alles langs zien komen: een korte geschiedenis van de hengelbouw, de komst van steeds snellere hengels, de jungle van de vliegenlijnen, die overigens een stuk toegankelijker werd gemaakt. Wat Jay over het werpen te vertellen had was ook uiterst interessant.

Voor het najaarsprogramma willen we Jay uitnodigen in zijn kwaliteit van vliegenbinder, specialist in het werken met hertenhaar. En er zijn plannen om hem een keer een kleine werpclinic te laten verzorgen.

Het was een buitengewoon leerzame en heel gezellige avond bovendien.

De eerstvolgende clubbijeenkomst is de nimfdag in Aarlanderveen, op zondag 23 april. Binnenkort horen jullie daar meer over via de mail.

 

Rob

Geef een reactie