Vogels prepareren en vliegbinden.

vogeltjes

Er zijn veel overeenkomsten: gedoe met veren, gepruts met draad, geklooi met lijm, gepietepeuter op de millimeter. En met een beetje fantasie kun je nog wel even doorgaan. Veel mensen denken: in meerdere of minder mate gestoord. Het enige echte verschil is dat de preparateur zijn materialen prepareert en de vliegbinder geprepareerde spullen gebruikt. Alles komt echt samen als Ruud Simons aan het prepareren én vliegbinden slaat. Vliegbinden is hij aan het leren. Prepareren doet hij al vanaf zijn achtste!

Voor een geboeid en soms griezelend publiek van meer dan 25 mensen,  vertelde Ruud hoe hij zo in het vak van preparateur gerold is, zijn grote passie naast zijn nieuwe passie, vliegvissen. Uitgebreid vertelde hij over het prepareren van een (dode) vogel:

  • conserveren van lijf, huid en veren
  • een dummie lijf van pur schuim
  • in model brengen van de vogel
  • enz.

Hij vertelde er niet alleen over.  Hij deed zijn verhaal terwijl hij van de verfomfaaide onderdelen van een gaai (?) weer een mooi opgezette vogel maakte. Jullie reporter was er alleen maar voor de pauze bij, Jammer genoeg had ik niet de mogelijkheid om het hele verhaal te volgen. Hieronder zien jullie een paar beelden van een leuke avond bij de Hackleplayers.

Ruud, Bedankt!

Geef een reactie