Vliegwerpen voor druiloren?

zo-grootEen hele ochtend in de druil en toch vrolijk blijven. Rob Lut deed het en hij gaf zo ongeveer privelessen vliegwerpen. Door het druilerige weer waren er maar drie leden op komen dagen die door Rob werden onderwezen . Op het moment dat de fotograaf er was werd met name de rolworp geoefend. Één van de werpers was zo bedreven in het werpen dat je je afvraagt hoe lang hij al vliegvist, één jaar of veel jaar?

samen1

Een van de heren werd apart genomen om zijwaarts te werpen langs een lijn. Hierbij was het de bedoeling dat de vliegenlijn parallel bleef aan de lijn op de grond. Omdat dit dwars voor de werper gebeurde kon die goed zien of de lijn strekte en zo het ritme van het werpen beter aanvoelen.  Ook lagen er twee ringen op de grond waartussen de hengel zich moest bewegen. Dit om te leren “op tijd” de hengel te stoppen.

Enfin Rob kon heel veel aandacht geven aan de drie leerlingen. Af en toe druilregen maar geen druiloren daar bij de Vlietlanden. Zo helpt de vereniging nieuwe leden goed op weg.

Hulde voor onze beëdigde werpinstructeur en hulde voor de deurzetters die het werpen met deze inzet wel onder de knie krijgen.

Geef een antwoord