De laatste club avond buiten werpen?

gezellig-binden

Op deze clubavond ging de zon om half acht onder. De volgende keer, 10 oktober, is dat al om 7 uur. Dus als je in het bijna donker kan werpen (vliegvissen) neem dan ook 10 oktober je hengel mee…..

Er waren weer drie (bijna) nieuwe leden. Welkom! Wanneer lid nr 50 wordt ingeschreven laten we nog even in het midden. Dat wordt bepaald door het bestuur en daarover kan niet worden gecorrespondeerd. Dat is van zoveel factoren afhankelijk…….

Maar dat we nu rond de 50 leden hebben is wel opmerkelijk. Nog niet zo heel lang geleden zaten we op 24. Toen zijn we op zoek gegaan naar samenwerking met andere clubs. Dat is nu niet meer echt nodig. De financiën staan er een stuk beter voor en ook de levensvatbaarheid. Nu moeten we er alleen nog voor gaan zorgen dat we wat meer jonge aanwas krijgen. Niks ten nadele van de 25 nieuwe leden natuurlijk, maar de gemiddelde leeftijd zou nog wel wat omlaag mogen.

Het was weer een leuke avond waar aan de bar werd gehangen, werd geworpen en werd gebonden. Er werden twee complete opgezette vogels meegenomen, door onze taxidermisten. Ja ja jullie reporter spreekt een woordje over de grens.  Er zijn ook leuke foto´s gemaakt o.a door Joop Leibrand.

heel-klein

Er is een foto van een heeeeel klein vliegje gebonden op haakje 20. Wie heeft die vlieg gemaakt? Dat is mij even ontschoten. Er is ook een leuke foto van de zes favoriete vliegen van Kees Hagoort in een schilderijlijst. Aan de ene tafel werden voornamelijk de kleine vliegen gebonden en Roel was natuurlijk bezig om kerstbomen te maken van glinster en glitter. En Roel vangt echt met dat soort gevaartes, zelf gezien.

Op 10 oktober is onze volgende clubavond. Rob is iets van plan voor de 15e maar daar horen jullie nog van. En daarna, de 24e gaat onze taxidermist e.e.a. vertellen over het prepareren van materialen. Genoeg leuke dingen.

 

1 comment

Hallo Rolf.
Het was 26 september een gezellige en druk bezochte avond.
Leuk om weer een aantal nieuwe leden bij de vereniging te zien.
De kleine meivlieg is gemaakt door Chris de Groot.
De vleugeltjes zijn gemaakt van Lipton theezakjes.
Ben zelf ook deze aan het binden, body lukt prima maar met de hackle en vleugeltjes heb ik nog wat moeite.

Geef een reactie