Zijlijntjes

Komende week ga ik weer eens op de Kyll forellen kijken. En als je die niet aan de oppervlakte ziet zul je ze dieper moeten zoeken toch? Rene heeft me de laatste verenigingsavond haarfijn uitgelegd hoe je daarvoor zijlijntjes aan je leader maakt.

Die kennis was nodig want ik vis(te) eigenlijk nooit met nymphen. Vandaag ging ook nog even op internet op zoek naar knopen voor zijlijntjes. Op ffino.nl kwam ik een leuk berichtje tegen. Zeer de moeite waard. Twee dingen ga ik deze week uitproberen, de clincher en een (pseudo)rolller.

Hier de link naar het artikel.

De clincher is een leader met aan het eind een zware nymph of een zware streamer en aan het zijlijntje een lichte nymph. De roller is een zijlijn die aan een rolletje of ringetje is bevestigd.  Hierdoor kan de nymph vrijer bewegen.

 

 

Geef een antwoord