Leon Janssen en zijn wondervliegen

Zondag 6 maart heeft Leon Janssen een goed en leuk verhaal gehouden over zijn manier van vliegvissen en het gebruik van een aantal van zijn vliegen. De middag was door de Hackleplayers en het Nederlands Vliegvissers Gezelschap samen georganiseerd.

Van deze middag is mij vooral bijgebleven dat je heptagenia vliegen beter op de snellere stukken (stroomnaad) kunt vissen dan op de pools. Simpelweg omdat ze daar leven en hatchen.

Zelf maak ik veel gebruik van een tabel met het insectenleven die door een belgische site op het net is gezet waarin het gebruik van een selectie van de `wondervliegen` van Leon per periode wordt weergegeven . (castingclub.be) Leuke site overigens.

In het boek Wondervliegen 2 vind je nog veel meer info over  het waar, wanneer en hoe van het vissen met die vliegen. Damselfly verkoopt kant en klare setjes met zijn vliegen.

De fotos geven een impressie van de middag en laten een versgebonden blue dun zien.

1 comment

[…] ‘algemeen, visstekken’  staat sinds kort een ´Tabel met het insectenleven in de Europese rivieren´. Deze tabel komt van een Belgische site en is bedoeld als een schematische samenvatting van […]

Geef een antwoord