Een bindavond met Ron IJzerman (streamer met hertenharen kop)

Op de schrikkeldag van 2016 liet Ron IJzerman zien hoe je een mooie streamer kunt maken met zonkerstrip en een hertenharen kop. Hieronder eerst een filmpje met een impressie van het binden. Daaronder staat het globale patroon met wat tips.

Bindpatroon streamer met hertenharen kop.

 Haak : streamerhaak maat 2/0

Het Lijfje/staartja wordt gemaakt van een zonker strip. Die wordt ingebonden halverwege de haak.

Op dat punt begint het filmpje echt.

Het kraagje wordt gevormd van hertenhaar. De haartjes worden met behulp van een hairstacker even lang gemaakt. Dan worden ze uitgekamd met een metalen (vlooien)kammetje. Dit bosje wordt ingebonden rondom de haaksteel. Het bosje wordt bovenop de haak gelegd en in het midden wordt de binddraad (stevig binddraad) stevig aangetrokken. Als het bosje tegelijkertijd dan loslaat  ontstaat een een mooi kraagje. Naar achteren afbinden (secondenlijm) en de voorkant afknippen.

De kop wordt in lagen opgebouwd van hertenhaar. Eerst wordt aan de onderzijde een toef ingebonden en vervolgens aan de bovenkant van de haak. Elke toef aan de bovenzijde wordt op elkaar gestapeld. (ongeveer 3 a 4 toefjes). Vervolgen wordt de streamer afgebonden. Als laatste wordt met behulp van een schaartje en (een rondgebogen) scheermesje de kop afgewerkt.

 

Het was een leuke avond met als toetje nog een ballonkopsedge! De favoriete vlieg van Kees Hagoort. Ron bedankt

 

Geef een reactie