Vliegvisboeken bij De Kler

Sinds een paar maanden bevindt zich achter in de winkel van De Kler in de Breestraat een antiquariaat. Vorige week liep ik er even naar binnen. Op een tafel lagen zo’n vijftig voornamelijk Engelstalige vliegvisboeken, veel klassieke oudjes. En de verzameling is nog veel groter. In de kasten staat ook nog een klein rijtje, met bijvoorbeeld ‘Vliegen, Vissen, Vangen’ voor €15,00. Dat is niet echt duur, de prijzen voor andere boeken zijn soms wat overdreven. Maar …. je zou maar net naar iets op zoek zijn. ‘Nymphs and the Trout’ van Frank Sawyer, de vader van de Pheasant Tail Nymph, ligt er bijvoorbeeld, niet eens duur, deze.

En … wat is duur! Kees Ketting zei ooit ‘Iets is duur als je het ergens anders goedkoper kan krijgen’. Zo is het maar net!!

Rob

6 comments

Vliegen vissen vangen heb ik hier nu thuis in mijn handen…….

Herstel, ik bedoel ‘Vissen… Vliegen … Vangen’, van Henk Peeters en Kees Ketting, in 1970 verschenen. In 2003 wel eens op een beurs gezien, vraagprijs €100,-!!

‘Vliegen… Vangen… Vissen…’ is van Henk Peeters, uit 2007.

Voor de volledigheid: Henk Peeters heeft in 1992 een boek uitgebracht met de titel ‘Vliegvissen’, in een oplage van 2000 exemplaren.

Mail Hackleplayers

En ‘Vliegen … Vangen… Vissen…’ is weer een update van ‘Vliegvissen. Hè hè pffff…

Rolf zoutendijk

Ik schreef het verkeerd over. Ik bedoelde die oude uitgave van ketting en peeters

Misschien vanmiddag wel

Bedankt voor de tip Rob.
Ik ga zeker even kijken binnenkort.
Groet
Nick

Geef een reactie