Lees als je wil weten wat een forel ziet.

Voor wie meer wil weten over wat een forel allemaal ziet (en hoort en ‘ruikt’) kan ik het boek ‘Trout Sense, a Fly Fisher’s Guide to What Trout See, Hear, & Smell’ aanbevelen. Vorig jaar verschenen, dus vrij recent. Wordt overal lovend besproken. Auteur is Jason Randall en het ISBN is 978-0-8117-1331-3.
Deze Randall heeft nog twee boeken geschreven die voor de vliegvisser interessant zijn: ‘Moving Water, ‘A Fly Fisher’s Guide to Currents’ gaat over stromend water en behandelt alles. Hoe zit een rivier in elkaar, waar komt het water vandaan, wat is een pool, een run, een riffle. Wat is ‘vertical drag’ enzovoort.
‘Feeding Time’ is ‘A Fly Fisher’s Guide to What, Where & When Trout Eat’.

9200000034572579

Met deze drie boeken zit je compleet geramd! Wel allemaal Engels helaas.

 

Geef een reactie