Snoekdag 21 november 2015

 

20151121_084129

 

De snoekdag van gisteren is, zoals reeds voorspeld, een onvergetelijke dag geworden.  De deelnemers hebben bij nacht en ontij hun deels centraal verwarmde holen verlaten en zich door hevige plensbuien en een kille wind een weg gebaand naar het Jeu de Boercomplex aan de Galgweg nabij het spookachtige Hazerswoude.

IMG_3019

‘s Ochtends bleek het vissen nog doenlijk, met zelfs een zonnetje.  Na de lunch, die menigeen deed verlangen naar zeker etablissement tussen Polsbroek en Polsbroekerdam, bleek de wind naar het noorden te zijn gedraaid en onbehoorlijk in kracht te zijn toegenomen. Met de regen erbij was het niet echt aangenaam vertoeven in ons prachtige Groene Hart.

De snoeken waren op zijn zachtst gezegd niet erg los. De meesten hebben helemaal niks gezien, geen kolk, geen volger, geen losser. Een enkeling werd dit klein geluk nog wel gegund. Er kwamen slechts vier snoeken aan land, door het visserijkundig inzicht van Richard, Wilfred en Mark. Mark had de meeste snoeken en werd de trotse winnaar van de hoofdprijs.  Een jaar lang mag de snoekbokaal zijn huiskamer sieren.

IMG_3021

Zeven deelnemers, ruim de helft dus, hebben na afloop met een klein glaasje voor zich, in de knusse warmte van de voortent, deze dag nog eens gezellig doorgenomen.

Was het maar alvast herfst 2016!!

Er zijn nog een paar foto’s van Wilfred binnengekomen:

20151121_100600_resized

20151121_100614_resized

20151121_101035_resized

1 comment

Leuk verhaal en mooie fotos van een topdag!

Geef een reactie