Vissen op camping bissen (luxemburg)

Ik heb me deze zomer prima vermaakt op camping Bissen in Luxemburg.

Mijn eerste forellen op de vlieg en op de laatste dag ook nog een mini vlagzalm. Dit waren mijn doelsoorten voor de vakantie en gaven de vakantie dan ook wat extra glans.

Volgens het artikel van Henk Huising in de Nederlandse vliegvisser over camping bissen kon je het beste met kleine vliegen (maat 18,20,22) vissen. Volgens een belg die ik op de camping ontmoette waren juist de grotere vliegen geschikt. Nou ik heb ze beide geprobeerd. Ik ving goed op Adams parachute maat 18 maar ik haakte meer op dezelfde vlieg in maat 12. Op een ruiger stukje ving ik uitstekend met een march brown natte vlieg in maatje 12 door deze met de stroom mee te laten driften en dan met rustige halen tegen de stroom in te trekken.

Voor het huisje hadden kinderen een dam gebouwd. Ik ben op die dam met mijn dochter even wezen oefenen met de vliegenhengel. We kregen hier veel aanbeten maar wisten niets te haken. Later op deze plek nog even geprobeerd met een drijvende mug maat 18. Ja toen bleven ze wel hangen. Het waren hele kleine forelletjes van zo’n 10cm.

Al met al leuk gevangen forellen van 10cm tot 33cm en een mini vlagzalm.

even kijken of de link werkt van de compilatie die ik gemaakt heb van het vissen.

vissen op bissen

4 comments

Rolf zoutendijk

Hee Mark, ook toeval of hebben we het er een keer over gehad. Mooi dat je leuk gevangen hebt. Een paar jaar geleden heb ik daar met mijn campertje gestaan en een paar dagen gevist. Leuk water, zeker ook vlak onder de stuw. Leuke beelden ook!

Ik kan me niet herinneren dat we het erover gehad hebben Rolf. Deze camping schijnt echt de place to be te zijn voor vliegvissers in Luxemburg.
Mijn vrouw had hier geboekt en tegen mij gezegd dat ze een camping geboekt had waar ik ook kan vissen.
Alle eer gaat dus naar mijn vrouw.

Leuk verhaal Mark en prachtige beelden uit Luxembourg.
Je eerste forel op de vlieg, gefeliciteerd!
Groet
Nick

Mark, ik keek net op onze site en zag jouw belevenissen op Bissen.
Ook het Youtube filmpje was leuk om te zien, zeker ook de beelden met jouw dochter.
Het filmpje was leuk gemonteerd.
Leuk dat je daar fijn hebt kunnen vliegvissen en ook vangen.
Kees Hagoort

Geef een antwoord