Vliegvissen in Denemarken

Foto overgenomen van totalfishing.nl

Op een clubavond heb ik wat verteld over het vissen op zeeforel in Denemarken. In een artikel in een mepper van 2010  heb ik mijn belevenissen uitvoeriger beschreven.

Hieronder de belangrijkste info. Wat neem je mee:

– # 7/8 vliegenhengel met bijpassende reel (ik ben erg tevreden over de

costelvliegenlijn van Guideline

– Polyleader 10 foot

– 25/00 tip

– Vliegen: garnaalimitaties, Mysis

– Magnus

Verder is een stripbak erg handig maar boor van te voren wel gaten in de bodem. Een waadjack is handiger dan een vest i.v.m. het weer en je hebt niet zoveel nodig. Praktischer is een rugzak die je gewoon op het strand laat liggen (dit kan nog gewoon in Denemarken) en daarin je spullen op te bergen. Ik heb wel gemerkt dat je je niet gek moet laten maken over het verhaal over welke vliegen je moet gebruiken want als er zeeforel zit dan pakken ze echt alles. Ze komen vanaf de rivier gezwommen en ze hebben echt honger. Als je dan een zeeforel spot en hem kunt aanwerpen pakt hij gelijk je vlieg. Je mist hem vaak omdat je leader nog niet is gestrekt en daarom de haak nog niet kan zetten. Ga ook eens naar de plaatselijke hengelsportwinkel en vraag naar de goede stekken en de gebruikelijke vliegen. In deze hengelsportwinkels kan je ook vergunning kopen. De kosten hiervoor zijn ongeveer 12 euro voor een week. Je kunt dit natuurlijk ook van te voren via Internet regelen. Je mag langs de hele Deense kust vissen behalve bij riviermondingen. Dit staat ook d.m.v. borden aangegeven.

Mocht je zelf een keer het plan hebben om naar Denemarken toe te gaan en je hebt nog vragen dan kan je die gerust aan me stellen.

Groet Wilfred Molenkamp

2 comments

Mail Hackleplayers

Ik moet daar toch echt een keertje heen! Kunnen we niet een keer een Hackleplayersreis naar Denemarken organiseren? Zou mooi zijn. De kennis en ervaring zijn in huis.
Komt allemaal door je verhaal, Wilfred!!

Mooi verhaal Wilfred. Ga ik zeker eens naar toe
Groet
Nick

Geef een antwoord