Demo ballonkopsedge en een compara dun 26 mei

Wat een mooie week voor de hackleplayers. Dinsdag een mooie avond met werpen op het grasveld voor de deur en een demo door Kees Hagoort. En ook heel mooi was het artikel van Hyppo Wanders in de vliegvisser het blad van de VNV. Hyppo bedankt, een leuk en vlot verhaal met mooie foto’s.

IMG-20150531-WA0003

 

Kees bond ballonkopsedge en een compara dun. Zijn compara dun wel te verstaan. Zijn patroon ziet er net ff anders uit. Zelf heb ik, hebben wij (Nick, Petar, Rob en Rolf) de afgelopen dagen aan de Kyll gemerkt dat het allebei beste vangers zijn. Hieronder nog een keer het plaatje met de vliegen die door Kees het meest gebruikt worden.

Vliegen Kees

Mark Pieters heeft er gelijk enthousiast een paar gebonden, zie zijn berichtje op de Facebook pagina van de hackleplayers: https://www.facebook.com/groups/hackleplayers/

 

IMG-20150531-WA0000

De avond was iets minder druk bezocht dan anders, ik denk door de afwijkende avond (dinsdag in plaats van maandag). Maar toch zeer geanimeerd en een paar nieuwe leden waren er ook weer.

1 comment

Inderdaad een goede vlieg. Niet alleen als een drijvende sedge maar ook als hij downstream met schokjes wordt binnen gehaald wordt hij vaak gepakt.
Dit laatste was nieuw voor mij, maar vorige week op de Kyll heeft dit verschillende forellen opgeleverd.

Geef een antwoord