Kort verslag presentatie “vliegvissen in de Ardennen” 11 mei 2015.

Ardennen1

In de Ardennen zijn een groot aantal riviertjes waar men leuk kan vliegvissen, o.a. Amblève, Lesse, L’Homme, Our- Sauer/Sûre, Ourthe, Semois.

Afbeelding1

Houd er echter rekening mee dat er ook veel stukken privé zijn, met name op de Amblève. Om te vliegvissen in deze riviertjes is een 6,5 tot 9 ft. hengel, aftma 3 tot 4 prima. Zelf heb ik hoofdzakelijk jaren ervaring op de grensrivier de Our, die later Sauer/Süre gaat heten. In deze rivier zit bruine forel, kopvoorn, barbeel en sporadisch vlagzalm. De Our is een rivier met

langzaam, alsmede snel stromende stukken. Met name het vissen aan de kantjes onder struiken en bomen levert aardige vangsten op.

Ardennen2

 

Ardennen4

 

 

Zelf ben ik een voorstander van het vissen met een droge vlieg. Mijn favorieten zijn dan de Ballonkopsedge, Comparadun en de March Brown.

Vliegen Kees

 

Vergunningen voor het Waalse deel van de Ardennen zijn alleen te koop in de postkantoren in het Franstalige deel van België.

Er zijn 2 soorten jaarvergunning (kalenderjaar) mogelijk:

A  Ten behoeve van het vissen vanaf de oever, kosten € 12,39.

B  Ten behoeve van het vissen van de oever en wadend, kosten € 37,18.

Ook is het mogelijk de vergunning per internet te bestellen, het internetadres is http://www.maisondelapeche.be/Fr Dit adres staat ook op deze site onder het kopje “handig”. Per internet is een fractie duurder, maar binnen 5 dagen ligt hij in de brievenbus.

Ardennen3

1 comment

Heel goed, Kees, dat je je presentatie op onze site hebt gezet, dank je wel. Het is altijd prettig om de details nog eens te kunnen bekijken.
Rob

Geef een reactie