Oostvoornse meer

Gisteren ben ik op het Oostvoornse meer wezen vissen. Het was een dag die georganiseerd was vanuit het internetforum vliegvissers.nl.

De dag begon met wat tips van Sepp Fuchs. Hij vertelde dat er sinds kort veel draadalgen boven de bodem zweven. De forel houdt er niet van dat dit in zijn kieuwen komt en zwemt dus hoger. Sinds vorig jaar is de bot behoorlijk dominant aanwezig. dit gaat ten koste van de grondels die dan ook niet meer in grote getalen worden gezien. Sepp adviseerde om te vissen met een 5 meter lange leader met een nymph of een streamer aan een intermediate lijn

De hevige wind maakte dat het gooien met zo’n lange onderlijn niet te doen was. Ik weet eigenlijk niet zeker of ik dat wél kan zonder wind. Ik heb voornamelijk gevist met mijn #5/6 met diverse streamers aan een drijvende lijn en later aan een sinktip lijn. De sinktip was geen succes omdat ik na elke worp de streamer moest ontdoen van het groene flap dat boven de bodem zweeft.

zelf helaas niets gevangen. Maar verdeeld over de groep toch nog diverse forellen en zeer veel botten gevangen. Er was zelfs iemand bij die in totaal 10 botten gevangen had.

Ondanks dat het de hele dag behoorlijk vaak miezerde en er veel wind stond heb ik me prima vermaakt. Ik kijk al uit naar een volgende sessie. Misschien een idee om vanuit de vereniging een dag te organiseren met vooraf iemand die op een avond wat kan vertellen over deze bijzondere visserij.

3 comments

hoi mark heb je ook nog een foto?

leuk bericht en idd een idee voor de club

Sorry Rolf ik had geen foto maar ik zie dat je er zelf nog 1 had.

Geef een reactie