Waldo en vliegbindmaterialen

De avonden van de hackleplayers blijven drukbezocht. Weer ruim 20 mensen, toen iedereen binnen was. Dat is meer dan 50%! En terecht want Waldo hield een boeiend verhaal over het zelf prepareren van huidjes van (aangereden) hazen, snippen, patrijzen enzovoorts. Het grote geheim: zout! En vooral zorgen dat je je huisgenoten niet de stuipen op het lijf jaagt door het villen te demonstreren of de resultaten in de koelkast of vriezer te leggen.

DSC_2142

Je kunt al deze vliegbindmaterialen natuurlijk ook kopen en dan is het handig om iemand mee te nemen die verstand van zaken heeft. Het is goed om alles wat je koopt echt uit het zakje te halen en te bekijken:

DSC_2146

Een paar andere tips:

– bedenk waarvoor je iets wilt gaan gebruiken, je kunt bijvoorbeeld best een mindere kwaliteit skin kopen als je (voorlopig) alleen natte vliegen gaat binden of eerst wilt oefenen. (de zgn india skin)

DSC_2179

Р duurdere skins kun je delen met iemand.

– je kunt zelf haar kleuren met (haar)verf van de drogist.

– kijk goed of er geen schilfers o.i.d. in de plastic zakjes zit (dan zit er wellicht mijt of ander ongedierte in).

Maar de mensen die er waren hebben nog aardig wat meer tips gehoord. Misschien voor herhaling vatbaar als we volgend jaar nog meer nieuwe leden/beginners hebben.

DSC_2152

 

3 comments

Weer een informatieve avond, de volgende keer neem ik ook mijn stokkie mee om te werpen was een gezellige avond heren en dame.

Leuk je zo te zien Waldo master of the feathers….

Al weer een hele nuttige avond. Nu weten we tenminste hoe je een ‘road pizza’ nog wat kan fatsoeneren. De aankooptips waren ook allemaal zinvol.

Aardig ook dat, door de zomertijd, het werpen weer meer tijd krijgt.

Waldo, nogmaals bedankt.

Rob

Geef een reactie