Leren werpen op de vlietlanden

Op een heel druilerige zaterdagmorgen op de Vlietlanden kwam er toch nog zo’n mannetje of 14 en 2 vrouwtjes opdagen om te leren werpen. Één vader nam zijn dochtertje mee, die al voor half zeven wakker was met de vraag of ze al gingen. Het enthousiasme van dochterlief nam toch wel snel af door de regen. Marijke Visscher kwam een keer poolshoogte nemen of vliegvissen en de club misschien wat voor haar zouden zijn.  Voor die twee dames was het de eerste keer dat ze überhaupt een vliegenhengel vasthielden.

Veel mensen die al wat langer “zwaaien” kregen tips van onze instructeur Rob. Want bij velen is er nog wel wat bij te schaven.

1e werpinstructie

1e werpinstructie

En dan zijn er natuurlijk de mensen die, ook al is het nog zulk koud prutweer, een nimfje laten zakken bij het bruggetje. Een fanaat ging de speycast oefenen en beeldde zich in dat hij aan een Noorse of Schotse zamrivier stond….. Helaas….

En er was onze gast Hyppo Wanders die hopelijk een boeiend artikel over onze club gaat schrijven in het blad van de VNV.

1e werpinstructie

doe ik het niet leuk?

doe ik het niet leuk?

dochter en vader

dochter en vader

kijken kijken niet vissen

kijken kijken niet vissen

mooie ruime loop

mooie ruime loop

vader en dochter

vader en dochter

zo groot zijn de vissen hier

zo groot zijn de vissen hier

 

 

1 comment

Willem Driessen

Beste Rolf,
Ik was er bij, en als nieuweling in het vliegvissengebeuren mocht ik mij verheugen in de aandacht/aanwijzingen van de oude rotten in dit “vak”. Voorwaar een leerzame en goed bestede, fijne zaterdagmorgen!
Willem Driessen

Geef een antwoord