PvdD dient motie in om hengelsport in Leiden te verbieden

Dit las ik op Omroepwest:

LEIDEN – Sportvisserij is niets minder dan dierenmishandeling, vindt de Partij voor de Dieren (PvdD) in Leiden. Daarom moet er een hengelverbod komen in de Leidse wateren. De partij dient tijdens de raadsvergadering op 11 november een motie in voor zo’n verbod.
‘Als hetzelfde met honden of katten zou worden gedaan, zou Leiden in last zijn. Het is niet meer van deze tijd om dieren te verleiden om in een verstopte haak te bijten, ze uit hun leefomgeving te halen en ze vervolgens gewond terug te zetten’, zegt PvdD-raadslid Harbert van der Kaap.

‘Vissen hebben evenals mensen verschillende soorten zenuwen voor respectievelijk acute pijn en voor een langduriger, zeurderig pijngevoel’, vervolgt hij. ‘Als ze zouden kunnen schreeuwen zouden we er heel anders tegen aan kijken, daarom geeft de PvdD Leiden ze een stem.’

Lijkt me tijd dat we als Hackleplayers ons gaan bezinnen hoe we hier op gaan reageren.

3 comments

Goed verhaal

Hier de reactie van Karperwereld on line
https://karperwereld.nl/handen-af-van-onze-sportvisrechten/

Het belangrijkste kenmerk van dit soort partijen is het fundamentalisme. Relativeren is daar een heel moeilijk woord. Ze krijgen toch wel mensen achter zich.
Dat komt misschien wel door wat de karperende dominee Dick Langhenkel de Walt-Disneysering van de samenleving noemde. Dagobert Duck is een patser, Donald is dom en ambitieus, de neefjes zijn slim, Goofy is een sympathieke sukkel, en ga zo maar door. Veel mensen zien in de dieren gewoon medemensen.
Stad of platteland is een wereld van verschil. Veel mensen staan daar wat dichter bij de natuur en snappen die neiging tot jagen en vissen wel. Het beleid wordt merendeels door stadsmensen bepaald.
Als de maatschappelijke acceptatie van de hengelarij verdwijnt, en daar zijn organisaties als de Dierenbescherming, en een monomane partij als de PvdD, natuurlijk op uit, dan valt voor ons het doek. Zo simpel is het.
Het zal onze tijd wel duren, maar uiteindelijk zal het onvermijdelijke er komen.

Geef een antwoord