Onderwaterleven, van nimf tot vlieg en weer terug

Maandag 20-9 was Martin van Berkel te gast met een goed verhaal over het onderwaterleven, van nimf tot vlieg en weer terug. De hoofdgroepen van de voor ons belangrijke vliegen werden besproken. Fraai waren de filmpjes

2009 met zwemmende, stijgende en uitkomende nimfen. Voorbeeldvliegen en nimfen op sterk water gingen rond om eens nauwkeurig te bekijken.

Voor een aantal van ons was het nimfje van een gewoon motje nieuw. Te presenteren in kroosbedden …. Voor sommigen was het ook een eyeopener dat de gewone mug en zijn verschillende larven eigenlijk het hele jaar door heel algemeen voedsel zijn voor alle soorten vis en dus altijd te gebruiken.

De opkomst was heel mooi, meer dan 50% van de leden was er. Na afloop werd er weer het nodige bijgekletst. Dat zijn belangrijke momenten van onze tweewekelijkse avonden.

 

 

Geef een antwoord