Vliegvissen in Canada door Richard Baay

Op aandringen van 2 Belgische vrienden ben ik begin juni meegegaan naar Canada om op Atlantische zalm te gaan vissen.

Nu had ik vroeger al eens op Pacifische zalm gevist maar dit was volgens hen veel spectaculairder. Zij doen dit al een jaar of 20 en dan ook nog in mei en in juni dus ik was gewaarschuwd voor het verslavingsgevaar.

Een Atlantische neemt zelfs een droge vlieg dus de zinkende lijnen konden rustig thuisblijven. Voor het gemak; Pacifische zalm op de kaart van Canada aan de linker kant en de Atlantiche zalm aan de rechter kant.

We zouden 8 dagen op 3 rivieren vissen rond de plaats Paspébiac. We vlogen via IJsland naar Halifax en dan nog een 650 kilometer rijden maar dan heb je ook wat.2014 Lodge vissen

Prachtig helder water zodat je hoofdzakelijk op zicht vist. Zo helder als op de folder heb ik het niet gezien maar wat een prachtige omgeving.

De vangsten vielen door de lange winter en het hierdoor late voorjaar tegen maar de omgeving en de hotels (lodges) maakten erg veel goed.  Ook dat ik nu in 1 jaar twee keer lente meemaakte was een bijzondere ervaring. Veel geleerd van mijn vrienden maar ook van de andere vissers.

Het kost een duit maar als je het je kunt veroorloven zeker een aanrader om een keer mee te maken. Voor mij moeilijk omdat die zilveren zalm eigenlijk altijdpas in juni en juli komt en dit voor mij (nog) de tijd van de familievakantie is.

Dus volgend jaar toch weer met de familie op vakantie maar nu wel een bijzondere ervaring rijker.

 

 

IMG_1028

IMG_0999

2014 Lodge vissen

IMG_0954

2 comments

Prachtig verhaal Richard. Ben echt jaloers op je

Rolf zoutendijk

Mooie belevenis Richard en zulk kristalhelder water heb ik nog maar één keer in mijn leven gezien: in Slovenië. Daar gaat Rob Lut de komende week heen

Geef een antwoord