4 comments

Tot mijn spijt moet ik mededelen dat de DVD set over de Belgische Ardennen zo goed als waardeloos is. Informatie, tekst en beelden zijn alles behalve kwalitatief als professioneel weergegeven.

Het setje teruggestuurd naar visboeken.nl, contact gehad met Luc Buelens, nieuw setje gekregen. Exact hetzelfde probleem. Tientallen dvd’s op deze computer en op de tv afgespeeld, nooit enig probleem. Het merkwaardige is dat het wèl werkt op een klein portable dvd’spelertje. Vreemd!

Prachtig setje dvd’s. Drie dvd’s met informatie over de 36 (!) rivieren in de Ardennen en een over het dierenleven, het landschap en het toerisme.
Mooie beelden van de rivieren, soms vanuit een helikopter. Bij elke rivier wordt een kaartfragment uit de topografische atlas van België getoond met daarop de ingekleurde rivier. Ook de GPS locatie is bij elke rivier in een apart kadertje weergegeven.
Een Vlaamse vliegvisser levert gemoedelijk commentaar op wat we zien: vliegvissers aan het werk die heel aardig vangen, soms flinke vissen. Hij is ook de voice-over als er een Franstaligen aan het woord komen.
Voor de liefhebber van de Ardennen een regelrechte aanrader.

Bovenstaande heb ik geschreven nadat ik dvd 1 bekeken had. Het blijkt de enige goede uit het setje. Dvd 2 maakt herrie, dvd 3 en 4 zijn wat opdruk betreft verwisseld. Dvd 3 maakt af en toe herrie en dvd 4 is alleen maar aftiteling. Data Pdf en topo zijn nergens te vinden. Ik heb Luc Buelens net een mailtje gestuurd. Ik zou maar even wachten met aanschaffen …

Geef een reactie