Glaskralen

Hoe eenvoudiger hoe beter zeg ik altijd. Veel mensen blijven nog altijd wat moeilijkheden houden met het binden van een nimfje. Wat dacht u van deze nimfen? Eenvoudig en met een grote vangkracht !!

Alle vier deze kraalnimfjes zitten in mijn favoriete “ poldernimfdoosje”. De nimfen zijn gebonden op een Tiemco haak type 2487 of een Kamasan haak type B-100, welke een goed alternatief is (een stuk goedkoper maar net zo goed !). Maathaakje # 14 en 12. De kraaltjes welke gebruikt worden komen van een hobbyzaak, of de markt (V&D heeft ze ook in alle kleuren). Kijk ook eens bij je vrouw of dochter bij hun knutselmaterialen. Kleuren: Heel licht groen parelmoer, rood en natuurlijk rose (glaskraaltjes). Overige materialen: een goudkopje (ø2 mm), pauwenfibers en een stukje koperdraad.

Nimf 1: Haak # 12. Schuif een rode kraal via de haakpunt naar het oog, vervolgens een goudkop en daarna nog 3 rode kraaltjes. Bindt aan de achterzijde af met rood binddraad, een druppeltje lak en dat is het.

Nimf 2: Haak # 14. Plaats eerst een rode kraal en bindt een klein staartje in van rode Spectraflash. Bindt in de haakbocht een stukje koperdraad en 3 pauwenfibers in, twist deze in elkaar en draai ze naar de rode kraal. Afbinden en lakken. Weer een goed vangende nimf, hij lijkt een beetje op een Red Tag nimf.

Nimf 3: Haak # 14. Eerst een goudkopje, hierna 5 rose kraaltje, afbinden en lakken aan de achterzijde en we hebben weer een vangende nimf.

Nimf 4: Haak # 14. Deze is hetzelfde als nimf 2, echter een andere kleurstelling. Het kraaltje is een parelmoer lichtgroene en het staartje is gemaakt van helgroene Egg-Yarn. Het lijfje is gelijk. Dit is een toppertje in de polder! Let wel op de grootte van de kraaltjes bij nimf 1 en 3, er zijn wat verschillen in diameter. Dat zie je van zelf wel, een kraaltje meer of minder inbinden.

Als niet alles duidelijk is neem op één van de komende bindavonden je spullen mee en we gaan dan samen deze frutsels binden. Ik ben er van overtuigd dat je met deze eenvoudige nimfen een leuk visje kunt vangen in de polder. Ga achter je vice zitten, bindt wat van deze gekke nimfen en vis er mee!! Ik hoor wel wat de vangsten zijn.

Succes!! Bas Jiskoot 

nimfen bas

Geef een reactie